Šodien varētu atsākt darboties fotoradari (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Valsts policija (VP) šodien, iespējams, varētu noslēgt pagaidu vienošanos par fotoradaru darbības atsākšanu, līdz ar to autovadītājiem atkal tiktu noformēti protokoli par braukšanas ātruma pārsniegšanu, kas fiksēta ar šiem radariem.

Valsts policijas (VP) preses pārstāve Lita Juberte aģentūrai LETA pauda cerību, ka vienošanos būs iespējams noslēgt jau pirmdien, kad arī fotoradari varētu atsākt darboties. Vienlaikus VP pārstāve norādīja, ka tas vēl nav droši zināms.

«Policija informēs sabiedrību pirms uz Latvijas ceļiem izvietotie fotoradari atsāks darboties,» teica Juberte. Viņa gan norādīja, ka nevar pasacīt, cik «stundas vai minūtes» pirms fotoradaru kontroles atjaunošanas par to tiks informēti iedzīvotāji.

Pēc Jubertes teiktā, kopš piektdienas, kad fotoradari pārstāja darboties, Ceļu policija strādā pastiprinātā režīmā, taču situācija nav unikāla.

Kā ziņots, 28.septembrī līgums, kas tika noslēgts starp VP un komersantu «V-Traffic» (pirms tam - «Vitronic Baltica un partneri»), ir izbeigts. Tas nozīmē, ka komersanta radari joprojām var atrasties uz ceļiem, taču VP par to fiksētajiem pārkāpumiem administratīvā pārkāpuma protokolus nenoformē.

Šīs nedēļas sākumā fotoradariem būtu jāatsāk darboties saskaņā ar pagaidu vienošanos, taču tā vēl jānoslēdz.

Iekšlietu ministrija divu mēnešu laikā vērtēs iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja ne vairāk kā 57 radarus, kas patlaban jau darbojas uz Latvijas ceļiem.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu