Fotoradaru atpirkšanai būs jāpiemēro iepirkuma procedūras (29)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja Valsts policija (VP) kā pasūtītājs pieņem lēmumu no fotoradaru piegādātāja «Vitronic GmbH» iegādāties fotoradarus, tad šim jaunajam līgumam ir jāpiemēro iepirkuma procedūras, biznesa portālam «Nozare.lv» atzina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītāja Dace Gaile.

Gaile skaidroja, ka, iespējams, VP ir zināmi kādi tehniski iemesli vai iemesli, kas saistīti ar kādām īpašām līgumā ar «Vitronic» nostiprinātām izņēmuma tiesībām, kas nav pārvaramas, bet Gaile to atteicās komentēt, jo viņas rīcībā šādas informācijas nav.

Tāpat esot iespējamas situācijas, kad tiek rīkota sarunu procedūra ar vienu iespējamo piegādātāju, bet tas patlaban neesot vērtēts, jo neviens par šādas iespējas izskatīšanu nav vērsies IUB.

Gaile atzina, ja VP grib atpirkt fotoradarus, tas jebkurā gadījumā būs pirkums. «Līdz ar to ir jāskatās, vai ir apstākļi, kas dod tiesības veikt iepirkumu, uzrunājot vienu piegādātāju, vai, ja šādu apstākļu nav, tad tas ir jauns iepirkums,» atzina IUB vadītāja.

Kā ziņots, šodien turpinās VP un Vācijas uzņēmuma «Vitronic GmbH» sarunas par fotoradaru darbības atsākšanu. Pagājušajā nedēļā abām pusēm tā arī neizdevās panākt pagaidu vienošanos par fotoradaru darbības atsākšanu.

Līgums starp VP un komersantu «V-Traffic» (pirms tam - «Vitronic Baltica un partneri») par fotoradaru ieviešanu tika izbeigts 28.septembrī. Iekšlietu ministrija divu mēnešu laikā vērtēs iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja ne vairāk kā 57 radarus, kas patlaban jau darbojas uz Latvijas ceļiem.

Latvijas valstij un fotoradaru piegādātājiem «Vitronic» ir domstarpības par līguma izbeigšanas apstākļiem, telekompānijā LNT sacīja VP vadītājs Ints Ķuzis. Tieši domstarpības par iepriekšējā fotoradaru piegādes līguma izbeigšanas apstākļiem, nevis par naudu, radaru atrašanās vietām vai ko tamlīdzīgu esot iemesls, kāpēc kavējas pagaidu vienošanās noslēgšana par fotoradaru izmantošanu. Precīzāk par domstarpību saturu Ķuzis atteicās informēt.

Taujāts, par kādu cenu «Vitronic» piedāvā atpirkt līdz šim Latvijā nogādātos radarus, Ķuzis summu nosaukt atteicās, atkārtoti sakot, ka «tie nav ne pieci, ne desmit miljoni, bet gan daudz, daudz mazāk». Vācijas uzņēmums ir iesniedzis piedāvājumu, kuru Latvijas puse tagad vērtē.

Komentāri (29)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu