«Toyota» īpašnieki nav sūdzējušies par problēmām ar auto elektrisko logu sistēmu (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

«Toyota» automašīnu «RAV4», «Yaris» and «Corolla» īpašnieki pagaidām nav sūdzējušies par problēmām automašīnu elektrisko logu sistēmā, kā dēļ Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» vakarpaziņoja, ka pasaulē atsauks 7,43 miljonus automašīnu.

«Toyota Baltic AS» pārstāve Reili Kaibalda biznesa portālam «Nozare» sacīja, ka Baltijas valstīs kopumā Japānas autobūves kompānijas paziņojums attiecas uz 6646 automašīnām.

Kaibalda skaidroja, ka «Toyota» pārstāvji tuvākajās nedēļās sazināsies ar auto īpašniekiem un aicinās veikt minēto auto marku pārbaudes, kas aizņemt ne vairāk kā stundu un būs bez maksas.

Viņa atgādināja, ka minētās problēmas ir saistītas tikai ar «RAV4», «Yaris» and «Corolla» modeļiem. «Ja šo marku īpašniekiem ir kādi jautājumi, viņiem jāsazinās ar sava reģiona «Toyota» mazumtirgotāju,» piebilda Kaibalda.

Jau ziņots, ka Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» šodien paziņoja, ka pasaulē atsauks 7,43 miljonus automašīnu saistībā ar aizdegšanās riskiem, ko rada defekts elektrisko logu sistēmā.

Aptuveni 2,47 miljonus automobiļu paredzēts atsaukt ASV, norādīja autoražotāja preses pārstāve.

Savukārt 2,8 miljoni automašīnu tiks atsaukti Eiropā un Ķīnā, bet pārējie automobiļi citās pasaules vietās, tostarp Japānā, Kanādā, Austrālijā un Tuvajos Austrumos.

Atsaukumam paredzēto modeļu vidū ir arī populārās «Camry» un «Corolla» automašīnas.

«Toyota» pēdējo gadu laikā jau skāruši vairāku automašīnu atsaukumi un kopumā kompānija bijusi spiesta pasaulē atsaukt vairāk nekā 12 miljonus automobiļu.

Kopš tā laika kompānija centusies atjaunot savu reputāciju, vienlaikus ciešot no negatīvās ietekmes, ko rada ekonomikas krīze, Japānas jenas vērtības pieaugums un 2011.gadā piedzīvotā zemestrīce un tai sekojošais cunami.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu