Jēkabsone-Žogota laukumā atgriezīsies mēneša laikā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fibaeurope.com

Latviešu basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura pārstāv Krievijas komandu Jekaterinburgas UGMK, pēc smagās traumas izārstēšanas laukumā varēs atgriezties mēneša laikā, sportiste pastāstījusi vietējam televīzijas projektam «10+».

2007. gada Eiropas labākā basketboliste UGMK komandai pievienojās pirms pagājušās sezonas, taču smagas traumas dēļ laukumā nav devusies jau kopš janvāra, kad spēles laikā pārrāva kreisā ceļgala priekšējās krusteniskās saites. Aptuvenais Jēkabsones-Žogotas atveseļošanās laiks sākotnēji tika noteikts sešu mēnešu garumā.

«Pirmās divas nedēļas pēc traumas gūšanas bija ļoti briesmīgas, man gandrīz uznāca depresija. Domāju: Nevar būt, ka ar mani tā notiek,» intervijā stāstīja Jēkabsone-Žogota. «Tā bija pirmā reize karjeras laikā, kad pusgadu nespēlēju basketbolu. Sākumā jau likās, ka nāksies beigt karjeru, jo trauma bija smaga.»

Tomēr tagad Jēkabsone-Žogota jau gandrīz mēnesi trenējas ar komandu, un laukumā viņa varēs atgriezties pēc aptuveni 3-4 nedēļām.

UGMK komandas galvenā trenera amatā vasarā stājies vācu speciālists Olafs Lange, kura iepriekšējā darba vieta bija Sieviešu Nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) komandā Sanantonio «Silver Stars». Latviešu basketboliste uzskata, ka šogad UGMK komanda pēc sastāva ir «ļoti stipra».

«Ar visām komandas meitenēm jau iepriekš biju pazīstama. Šogad komanda ir ļoti stipra,» teica Jēkabsone-Žogota. «Treneris ir prasīgs, bet man viņš pagaidām ļoti patīk. Šogad treniņi mums notiek kā ASV - vienu reizi dienā. Šosezon klubam vajadzētu uzvarēt visu, un ceru, ka beidzot tas arī notiks.»

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā UGMK komanda ceturto reizi pēc kārtas izcīnīja Krievijas čempionāta zelta medaļas. Tāpat sezonas gaitā UGMK piekto reizi savā īpašumā ieguva Krievijas kausa trofeju, bet FIBA Eirolīgā izcīnīja trešo vietu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu