Svara samazināšanas «zelta vidusceļš» (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: http://www.flickr.com/photos/vertigem/

Iepriekšējās reizēs aplūkojām divas pilnīgi atšķirīgas svara samazināšanas stratēģijas. 

Pirmā bija ātro diētu stratēģija, kas sola visvairāk – tā ir visvieglāk realizējama un vienlaicīgi arī vismazāk ieteicama. Vienīgais, ko reāli sniedz šī «Ātri, Viegli, Efektīvi» stratēģija, ir veltīgi pazaudēts laiks, papildus liekā svara uzņemšana pēc dažu dienu katastrofālas sevis mocīšanas, un, visticamāk, dažādas veselības problēmas.

Otrā stratēģija bija tāda, kas vienlaicīgi sniedz gan noturīgu svara samazināšanas efektu, gan veselības stāvokļa uzlabošanos. Šī būtu visieteicamākā stratēģija, ja vien nebūtu tik sarežģīta un laikietilpīga. Bēda tāda, ka vienatnē un bez speciālistu palīdzības to nav iespējams nedz izveidot, nedz ievērot.

Lai nebūtu tā, ka atstāju Jūs pie «sasistas siles», jo vienu, lūk, ir iespējams izpildīt, bet «nav vēlams», savukārt otru «ir ieteicams», taču «nav iespējams» - pastāstīšu par svara samazināšanas stratēģiju, ko uzskatu par vispiemērotāko.

Es šo stratēģiju vērtēju visaugstāk, jo tā sniedz noturīgu svara samazināšanas efektu, to reāli ir iespējams ievērot un, vairumā gadījumu, tā uzlabo Jūsu veselību. Kā papildus labums jāmin fakts, ka, atšķirībā no iepriekš minētās «ieteicamās» stratēģijas, ievērojot šo svara samzināšanas principu, nauda Jūsu maciņā nevis samazināsies, bet tieši otrādi - vairosies.

Startēģija balstās uz to, ka Jūs nostiprināt pāris savus ieradumus, kas palīdz kontrolēt svaru, un atbrīvojaties no tiem, kas Jūsu svaru palielina. Lai arī cik vienkārši neizklausītos iepriekš teiktais, izrādās, ne visiem tas ir pa spēkam, taču pamēģināt ir vērts galvenokārt tāpēc, ka praktiski visi cilvēki, kuri reāli un, galvenais, noturīgi ir samazinājuši savu svaru, ir piekopuši šo vienkāršo paņēmienu - kaut ko mazliet samazināt un kaut ko mazliet palielināt. Uzsvars ir uz «mazliet», jo nekādas pārmērības, ciešanas un mocības šeit nav vēlamas. Galvenais jautājums ir šāds: Ko tieši mazliet palielināt, un ko tieši mazliet samzināt?

Tie, kuri tagad teiks, ka jābeidz rīt un jāsāk kustēties, tiešām drīkst paklusēt. Šis ieteikums ir tieši tik pat «ģeniāls» un nevietā, cik «ģeniāls» ir ieteikums par to, kā kļūt bagātam. Izrādās, esot vairāk jāpelna un mazāk jātērē.

Ar šādiem padomiem var bārstīties vien tie, kuri nekad nav mēģinājuši nedz notievēt, nedz kļūt turīgi. Problēma ir tāda, ka šis ieteikums nav nekāds ieteikums, bet gan pamatprincips, uz kā balstās pilnīgi visas vērā ņemamās tievēšanas un naudas pelnīšanas stratēģijas. Ja gribat kļūt gan slaids, gan bagāts, šo pamatprincipu der atcerēties, bet jāievēro ir reāli ieteikumi, kas, par nelaimi, katram cilvēkam ir pilnīgi atsķirīgi.

Par to, kā piemērot šo stratēģiju sev un atrast, kas tieši Jums individuāli jāsamazina un individuāli jāpalielina, lasiet turpmākajos stāstos.

Lai uzzinātu vairāk par Marvela Greja cīņu ar lieko svaru spiediet šeit

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu