Strauji pieaug publiskās pieejas uzlādes punktu skaits (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Saskaņā ar «Pike Research» pētījumu tiek prognozēts, ka līdz 2020.gadam visā pasaulē būs ap 11,4 miljoniem publiskās pieejas uzlādes punkti. Pētījumā atklājās, ka privāto un varas iestāžu atbalsts šādas infrastruktūras izveidošanai strauji pieaug.

Pētījuma autori ir optimistiski noskaņoti attiecībā uz «zaļo» transportlīdzekļu revolūciju un paredz, ka šogad tiks pārdoti aptuveni 135 000 elektromobiļu. Saskaņā ar pētījuma datiem, patlaban uz pasaules ir izvietoti aptuveni 200 000 publiskie uzlādes punkti, no kuriem deviņi ir pieejami arī Latvijā.

«Pike Research» komanda prognozē, ka līdz 2020.gadam elektrisko automobiļu pārdošanas skaits pieaugs līdz 2,4 miljoniem vienību gadā. Saskaņā ar pētījuma autoriem labvēlīgākās valstis elektromobiļu īpašniekiem ir ASV, Kanādas, Vācijas, Francijas, Lielbritānijas, Japānas, Ķīnas, Korejas un Izraēla.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu