Skandāls: Publisko baisus attēlus no «Tu-154» katastrofas (61)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Polijas varas iestādēm ir aizdomas, ka krievu kolēģi nopludinājuši baisas fotogrāfijas, kurās redzami pie Smoļenskas traģiski avarējušās lidmašīnas «Tu-154» avārijas upuri.

Rakstā pieminētās fotogrāfijas nav redzamas šajā fotogalerijā!

Ārvalstu mediji vēstī, ka šīs fotogrāfijas nokļuvušas internetā.

Polijas ģenerālprokurors Andžejs Seremets trešdien vērsies pie Krievijas Izmeklēšanas komitejas vadītāja Aleksandra Bastrikina, pieprasot veikt pārbaudi.

Tiek vēstīts, ka kāds «Āzijas daļas iedzīvotājs Krievijā» pirms mēneša savā blogā ievietojis fotogrāfijas, kuras uzņemtas katastrofas vietā un un morgā. Fotogrāfijās redzamas cilvēku mirstīgās atliekas.

Pie fotogrāfijām bija publicēts arī plašs teksts, kurā bloga autors arīdzan apšaubījis abu valstu secinājumus pēc izmeklēšanas - autors mēģinājis pārliecināt, ka katastrofa bija uzbrukums Polijas vadībai.

Zem fotogrāfijām bija arī ciniski paraksti un viens no tiem liecināja, ka kaut kur starp tām ir arī Polijas prezidenta Leha Kačiņska mirstīgās atliekas.

Polijas žurnālisti mēģinājuši sazināties ar blogeri, lai noskaidrotu, kur viņš dabūjis šīs fotogrāfijas un kāpēc tās ir publiskojis, ignorējot upuru piederīgo jūtas un elementāras ētikas normas. Par pārsteigumu žurnālistiem, viņi saņēma automātisko atbildi, ka adresāta elektroniskais pasts ir neaktīvs.

Pēc blogera arī vairāki Krievijas mediji publiskoja šos attēlus. Pēc tam attēli tika publiskoti arī Ukrainā, Vācijā un ASV. Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis ar «Twitter» starpniecību lūdzis ārvalstu medijus nepubliskot šīs fotogrāfijas.

Polijas prokuratūras preses sekretārs uzsvēris, ka noplūde iespējama no Krievijas puses, jo šādu fotogrāfiju Polijas izmeklēšanas materiālos nebija.

Komentāri (61)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu