«Toyota» samazina ražošanas apjoma prognozi šim gadam (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānija «Toyota Motor Corp.» nolēmusi samazināt iepriekš izteikto mērķi šogad saražot vairāk nekā desmit miljonus automašīnu, ņemot vērā pārdošanas apjoma kritumu Ķīnā saistībā ar abu valstu domstarpībām par neapdzīvoto salu grupu Austrumķīnas jūrā, otrdien vēsta laikraksts «Nikkei».

Šā gada sākumā uzņēmums prognozēja, ka šogad pasaulē tiks saražoti 10,05 miljoni automašīnu, tādējādi pirmo reizi kompānijas vēsturē pārsniedzot desmit miljonu vienību robežu.

Taču Ķīnas un Japānas teritoriālais strīds par salu grupu Austrumķīnas jūrā negatīvi ietekmējis «Toyota» pārdošanas apjomu Ķīnā, kas ir pasaulē lielākais automašīnu tirgus.

Atsaucoties uz kompānijas amatpersonām, «Nikkei» norāda, ka «Toyota» ražošanas apjoms pasaulē šogad, visticamāk, sasniegs 9,8-9,9 miljonus automašīnu.

Laikraksts vēsta, ka spēcīgais pieprasījums Ziemeļamerikā un Dienvidaustrumāzijā nav pietiekams, lai kompensētu tirdzniecības kritumu Ķīnā.

«Toyota» Ķīnā šomēnes jau uz pusi samazināja ražošanas apjomu un kompānija plāno to saglabāt par aptuveni 30% zemākā līmenī nekā pirms gada, piebilst «Nikkei».

Autoražotāja preses pārstāvis laikrakstā pausto informāciju gan neapstiprina.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu