Āboltiņa: Tas, kas notiek šodien, ir zināms apzīmējums puiciskumam (314)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa kritizē Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Edmundu Sprūdžu (RP), kurš izdevis rīkojumu par Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas.

Āboltiņa sarunā LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja, ka, nākot un mēģinot risināt kādu jautājumu, jāzina - kāds būs nākamais un aiznākamais solis, taču Sprūdžs to nezinot.

Saeimas priekšsēdētāja sacīja, ka Sprūdžs nav varējis paskaidrot, kādi būs nākamie soļi. «Mēs labi zinām, ir šie tiesas procesi un blakus tiem radam politisku procesu ar skaļiem saukļiem, kur nevar būt šis reālais rezultāts.»

Āboltiņa norādīja, ka ministrs šobrīd atsakās no skaļajiem saukļiem, sakot, ka tagad jāgaida 30 dienas, kad būs administratīvā tiesa.

Āboltiņa uzskata, ka Lemberga ietekme politikā ir stipri minimāla, jo viņš ir vairāk nodarbināts ar tiesas procesiem, kuros viņš ir iesaistīts. «Tas ir viņa galvenais rūpju objekts,» viņa teica.

Vaicāta par «Vienotības» Jaunatnes organizācijas kritiku par partijas izvairīšanos atbalstīt Sprūdžu Lemberga atstādināšanas jautājumā, Āboltiņa sacīja: «Es tiešām ļoti lepojos ar saviem jauniešiem, tas ir spilgts piemērs, kā jāstrādā – ar asu un konkrētu reakciju. Tikai jauniešiem pirms publiskā paziņojuma vajadzēja atnākt uz valdi un uzdod šos jautājumus.»

Komentāri (314)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu