«Daimler» plāno samazināt izdevumus par diviem miljardiem eiro (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas autobūves uzņēmums «Daimler», kas samazinājis peļņas prognozi šim gadam pēc vājiem darbības rezultātiem trešajā ceturksnī, līdz 2014.gadam plāno samazināt izdevumus par diviem miljardiem eiro (1,4 miljardiem latu), ceturtdien paziņoja kompānijas finanšu direktors Bodo Ibers.

Lai nosargātu «Mercedes-Benz Cars» struktūrvienības rentabilitāti, «Daimler» izstrādājis jaunu izmaksu samazināšanas programmu ar mērķi līdz 2020.gadam apsteigt konkurentus BMW un «Audi», kļūstot par vadošo augstas klases automašīnu ražotāju.

«Mēs plānojam līdz 2014.gadam sasniegt izdevumu samazinājumus divu miljardu eiro apmērā,» norādīja Ibers. Tāpat «Daimler» gatavojas paplašināt modeļu klāstu, līdz 2015.gadam piedāvājot desmit jaunus modeļus, piebilda Ibers.

Pagājušajā trešdienā kompānija samazināja pamatdarbības peļņas prognozi šim gadam, ņemot vērā tīrās peļņas kritumu trešajā ceturksnī.

«Daimler» trešajā ceturksnī strādājis ar 1,2 miljardu eiro (843,3 miljonu latu) tīro peļņu, kas ir par 11% mazāk nekā attiecīgajā laika periodā pērn.

Uzņēmums prognozēja, ka šis gads tiks noslēgts ar aptuveni astoņu miljardu eiro (5,6 miljardu latu) pamatdarbības peļņu, nevis 8,8 miljardu eiro (6,2 miljardu latu) peļņu, kā tika lēsts iepriekš.

«Daimler» šīs prognozes samazināšanu skaidroja ar tirgus apstākļu pasliktināšanos un aizvien pieaugošo konkurenci.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu