Jaunais «Smart Electric» – stilīgs, zaļš un pietiekami ambiciozs (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Būt pietiekami interesantiem, vienmēr ir bijusi, viena no kompānijas «Smart» pamatidejām. Bieži vien, rīdziniekiem parādās smaids sejā, redzot divus «Smart», kas ir novietoti stāvēšanai vienā »parking slotā». Tieši smaids arī ir kā neoficiālais kompānijas logo. Smaids, kurš beidzot kļuvis arī zaļš.

Gudrs, stilīgu un zaļš – tieši tāds arī ir jaunais «Smart Green Electric». Kā jau nosaukums vēsta, šoreiz uzsvars tiek likts uz videi draudzīgām un drošām tehnoloģijām.

Dizaina galvenās vadlīnijas ir saglabājušās nemainīgas. Tāda sajūta, ka ražotājs grib, lai apkārtējie jau attāli redz to, ka tuvojas jaunais «Smart Electric». Pozitīvi ir tas, ka šoreiz ir izpalicis ierastais elektromobiļu futūrisms.

Zaļais Smarts sevī ietver 17,6 kWh litija jonu bateriju, kas sastāv no 93 moduļiem. Baterijas ir novietotas automašīnas vidusdaļā, zem salona. Tādējādi, tās tiek maksimāli aizsargātas, jo tieši tās ir viena no dārgākajām automašīnas sastāvdaļām un līdz ar to tiek nodrošināts arī zemāks smaguma centrs.

Lai uzlādētu pilnīgi tukšas baterijas, mājas apstākļos, būs vajadzīgas apmēram septiņas stundas. Gluži tāpat, kā cilvēkam. Pozitīvs moments ir «drive for miles» tehnoloģija, kas lādē baterijas, izmantojot enerģiju, kas tiek iegūta bremzējot. Ar pilnu uzlādi ir iespējams nobraukt 140km, kas pilsētas vajadzībām ir gana daudz.

Paredzams, ka jaunais «Smart» būs piejams no 2013.gada un to varēs iegādāties 30 valstīs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu