Latvijas Pensionāru federācija pieprasa Viņķeles demisiju (469)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) pieprasa Labklājības ministres Ilzes Viņķeles (V) demisiju, portālu «Apollo» informēja LPF priekšsēdētāja Aina Verze.

Verze pārmet ministrei, ka viņa kārtējo reizi «nekaunīgi ņirgājas par Latvijas pensionāriem, cilvēkiem, kas izcīnījuši šīs valsts neatkarību, bet šodien – 21 gadu pēc neatkarības atjaunošanas, dzīvo cilvēkam nepieņemamos apstākļos.»

«Nabadzības līmenis Latvijas veco cilvēku vidū pārsniedz 50% un ir augstākais Eiropas Savienībā. Lielākās daļas pensionāru ienākumi nav pietiekami, lai segtu izdevumus par mājokli, pārtiku un nepieciešamo ārstēšanos, kā arī lai samaksātu arvien pieaugošos nodokļus par vienīgo mājokli. Ministres izpratne par sabiedrībai nozīmīgiem jautājumiem ir jāvērtē kā galēja cinisma un necieņas izpausme pret vecāko paaudzi. Mūs nepārsteidz, ka ministre interviju sniegusi tieši žurnālam «Playboy», kas pazīstams kā vīriešu erotiskais izdevums,» norāda Verze.

Verze informē: «Latvijas pensionāru federācija uzskata, ka šāds cilvēks nedrīkst vadīt ministriju, kuras viens no galvenajiem uzdevumiem ir valsts veco cilvēku jautājumu risināšana, un kategoriski pieprasa tūlītēju ministres demisiju, pretējā gadījumā atstājot sev tiesības uz nevardarbīgu protesta akciju organizēšanu visā Latvijas teritorijā.»

LPF valde nolēmusi pieprasīt valdības vadītājam Valdim Dombrovskim (V) tūlītēju ministres atstādināšanu no amata pienākumu pildīšanas, kā arī par pieņemto lēmumu informēt Saeimas koalīcijas partijas un masu medijus.

Jau ziņots, ka interneta vidē sašutumu raisījis Viņķeles paustais par padomju laikā uzkrāto darba stāžu un iespējām palielināt zemās pensijas.

Viņķele aģentūrai BNS norādīja, ka pensionāriem ir ārkārtīgi sarežģīti saprast, kādēļ viņu pensija tik vienkārši nav palielināma, «varam komentēt anonīmi interneta telpā, cik gribam, bet tā ir skaudrā realitāte».

Interneta ziņu portālos pārpublicētais fragments no Viņķeles intervijas «Playboy» radījis sašutumu par ministres izteikumiem par pensionāriem, kas pensionējās un darba stāžu uzkrāja padomju laikos, kādēļ neiekļāvās pensiju sistēmā, ko ieviesa pēc neatkarības atgūšanas. Latvijā lielākā daļa pensionāru saņem pensiju, kas ir zemāka par oficiāli noteikto iztikas minimumu valstī.

Komentāri (469)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu