Pensionāru federācijas strīdam ar Viņķeli patiesais iemesls varētu būt cits (428)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Edijs Pālens/LETA

Skaļajam strīdam starp Latvijas Pensionāru federāciju un labklājības ministri Ilzi Viņķeli (V) politologi izvirzījuši jaunu skaidrojumu, vēsta TV3 Ziņas.

Politologs Ivars Ījabs norāda, ka strīda iemesls varētu būt nevis centieni uzlabot pensionāru labklājību, bet gan vēlme iedzīvoties ērtajos Rīgas domes krēslos.

Ījabs TV3 Ziņām atzina, ka Latvijas Pensionāru federācijas vadītāja Aina Verze ir partijas «Gods kalpot Rīgai» biedre, un partija pašlaik aktīvi gatavojas pašvaldību vēlēšanām. Ījabs atzīst, ka ir liels pamats bažām par Verzes politisko neitralitāti.

«Verze, skaitīdamās Latvijas pensionāru pārstāve, vienlaikus ir arī partijas biedre, un cik var noprast, taisās kandidēt vēlēšanās, kas, kopumā raugoties, varbūt nav tā veiksmīgākā kombinācija,» sacīja Ījabs.

Pati Verze kategoriski noraida pārmetumus, viņa darbojoties sabiedrības interesēs un neplānojot piedalīties gaidāmajās vēlēšanās.

Jau vēstīts, ka Latvijas Pensionāru federācija pieprasījusi Viņķeles demisiju.

Pensionāri ministrei pārmet, ka viņa kārtējo reizi «nekaunīgi ņirgājas par Latvijas pensionāriem, cilvēkiem, kas izcīnījuši šīs valsts neatkarību, bet šodien – 21 gadu pēc neatkarības atjaunošanas, dzīvo cilvēkam nepieņemamos apstākļos.»

Tikmēr portāls «Pietiek.com» vēsta, ka Viņķeles vīrs, 1952. gadā dzimušais Juris Viņķelis jau kopš 2009. gada beigām sācis saņemt pensiju, kuras apjoms pērn ir bijis virs tūkstoš latiem mēnesī.

Viņķelis portālam skaidrojis: «Mana pensija aprēķināta pēc manis veiktajām iemaksām sociālajā apdrošināšanas fondā - atbilstoši LR normatīvajiem aktiem. Man ir vairāk nekā 40 gadu darba stāžs, no kuriem gandrīz puse ir veidojusies pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas.»

Labklājības ministre TV3 Ziņām piektdien norādīja, ka šo faktu parādīšanās publiskajā telpā nevarētu būt sakritība un atzīmēja, ka sava dzīvesbiedra pensijas lielumu ietekmēt nevarot.

«Labklājības ministrs, lai kādās attiecībās būtu ar savu dzīvesbiedru, nevar [viņa] pensijas lielumu ietekmēt.Iespējams, ka šo faktu parādīšanās publiskajā telpā nav gluži sakritība.»

Komentāri (428)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu