Laikraksts: «General Motors» atceļ plānus par «Opel» un «PSA Peugeot Citroen» apvienošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/REUTERS

ASV autobūves gigants «General Motors» (GM) atcēlis plānus apvienot grūtībās nonākušo Vācijas struktūrvienību «Opel» ar «PSA Peugeot Citroen», ņemot vērā Francijas autoražotāja finanšu problēmas, trešdien vēsta laikraksts «La Tribune».

«GM novembra sākumā atteicās no plāna apvienot «Opel» un «PSA Peugeot Citroen» automašīnu struktūrvienību,» norāda laikraksts, atsaucoties uz kādu situāciju labi pārzinošu informācijas avotu.

Apvienošanās vietā autoražotāji centīsies panākt krietni ierobežotāku partnerību četrās noteiktās jomās, par kurām jau tika paziņots 24.oktobrī, raksta «La Tribune».

Abas kompānijas jau februārī pavēstīja, ka GM iegādāsies 7% «PSA Peugeot Citroen» akciju, tādējādi izveidojot stratēģisku aliansi.

Neviens no uzņēmumiem gan nav apstiprinājis vai noliedzis plānus par pilna apjoma apvienošanos.

GM trešdien norādīja, ka plāni par alianses izveidošanu joprojām tiek realizēti.

«Alianse starp GM un «PSA Peugeot Citroen» progresē, kā plānots. Mēs esam pilnībā koncentrējušies uz labumu gūšanu no alianses, kuru mēs esam noteikuši,» sacīja GM preses pārstāvis Gregs Martins.

Plānotā «Opel» un «PSA Peugeot Citroen» apvienošana bija paredzēta, lai apvienotu abu autoražotāju piegādes tīklus un nodrošinātu iespēju tiem kopīgi ražot tādas komponentes kā šasijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu