Autovadītājiem oktobris apdrošināšanā izcēlies ar pirmo sniegu un salu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tā kā oktobris autovadītājus pārsteidza ar pirmo sniegu, apdrošināšanas atlīdzību pieteikumos liels īpatsvars ir sadursmēm ar citiem transportlīdzekļiem, kā arī nekvalitatīva ceļu seguma un bedru radītajiem bojājumiem. Lai arī sals bijis neilgu laiku, nelaimes gadījumu apdrošināšanā fiksēti arī pirmie augšdelmu un ribu lūzumi, kas iegūti, paslīdot uz sniega vai ledus.

Oktobrī visbiežākais no visiem apdrošināšanas atlīdzību pieteikumu cēloņiem joprojām ir sadursmes ar citiem transportlīdzekļiem. Turklāt šāda veida nelaimes gadījumiem ir pieaugoša tendence. Salīdzinot ar septembri, pieaugums vērojams viena procentpunkta apjomā, savukārt, salīdzinot ar pērnā gada oktobri, automašīnu sadursmes gadījumu skaits ir sasniedzis trīs procentpunktu pieaugumu.

«Pirmais sniegs, kā jau katru gadu, sagādāja pārsteigumu autovadītājiem. Kā liecina oktobrī saņemtie ceļu satiksmes negadījumu pieteikumi, tad teju puse automašīnu, kuras pirmā sniega laikā cieta negadījumos, nebija aprīkotas ar ziemas apstākļiem piemērotām riepām. Līdz ar to būtiski pieauga automašīnu sadursmju skaits,» skaidro «BALTA» atlīdzību direktors Ingus Savickis.

Lielākās atlīdzības oktobrī izmaksātas gadījumā, kad sadursmē cieta «Toyota Land Cruiser» un transportlīdzekļa remonta izmaksas bija 9 300 latu, bet kādā citā nelaimes gadījumā, kad automašīna «Mercedes Benz S500» cieta sadursmē ar tramvaju, atlīdzībā izmaksāti 8 700 latu.

Oktobrī pieaudzis to pieteikumu skaits, kas iesniegti par bojātu vai nekvalitatīvu ceļu segumu radītajām sekām. Kā biežākais šādu pieteikumu iemesls ir iebraukšana bedrē, kā rezultātā rodas bojājumi transportlīdzeklim. Šādu pieteikumu skaits, salīdzinot ar septembri, palielinājies četras reizes, sasniedzot 2012.gada maksimumu. Vidējie zaudējumi, kas rodas spēkrata īpašniekam, iebraucot bedrē, ir 200 latu, taču luksusa klases automašīnām šāds nelaimes gadījums var izmaksāt pat vairākus tūkstošus.

Līdz ar augsto «Volkswagen» markas automašīnu skaitu ielās tieši šīs markas automašīnas visbiežāk cieš no nekvalitatīvo ceļa segumu izraisītajām sekām. Toties oktobrī krities ir krītošo priekšmetu nodarīto bojājumu biežums, turklāt kopš vasaras mēnešiem tas ir krities gandrīz uz pusi.

Oktobrī «BALTA» ir reģistrējusi arī sešas automašīnu zādzības, turklāt viena no tām bijusi laupīšana, kas ir gana reti pieredzēta prakse arī apdrošinātājiem. Minētā laupīšana notikusi Krievijā, par laimi, personas tajā nav cietušas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu