Ķīlis domā, ka premjers ticis maldināts (146)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis domā, ka premjerministrs Valdis Dombrovskis (V), iespējams, ticis maldināts no Augstākās izglītības padomes puses, vai arī nav izturējis (AIP) spiedienu. Tā portālam «Apollo» pavēstīja ministra pārstāvis Reinis Tukišs.

«Ja Ministru prezidents izsaka pārmetumus par procesu kavēšanu augstākajā izglītībā, tad no vienas puses tā jāuzlūko kā laba zīme un mandāts beidzot bez kavēšanās turpināt iesāktās reformas,» paziņojumā medijiem norāda Ķīlis.

«Līdz šim tieši Dombrovskis un «Vienotība» bija tie, kas, nespējot izturēt sektora spiedienu, kavēja un vilcināja gan akreditācijas noteikumu pieņemšanu, gan arī neļāva virzīt Saeimā konkrēti izstrādātus likumu grozījumus, kas pieļautu plašāku Eiropas Savienības valodu lietojumu Latvijas valsts augstskolu studiju programmās, kā arī augstskolu pārvaldības maiņu. Tieši premjers pirms ikvienas rīcības un lēmuma pieņemšanas ir uzstājis uz diskusiju, kurā vienošanās pēc būtības nav iespējama, jo pastāv milzīga sektora pretestība un lobijs. Bezjēdzīgu diskusiju ceļā tiek acīmredzami vājinātas darāmās lietas, un pastāv risks, ka reformu rezultāts būs vājš un nebūtisks,» turpina ministrs.

Ķīlis pieļauj, ka Dombrovskis izteicis viņam pārmetumus, jo», visticamāk, ir maldināts no AIP puses vai arī pakļāvies tās spiedienam, jo šķiet savādi, ka premjers uzklausa nevis nozares ministra viedokli, bet AIP, par kuru ir aizdomas miljona vērta projekta nekvalitatīvā vadībā un izvērtējuma datu falsificēšanā».

<em><strong>Premjers augstākās izglītības attīstības procesu kavēšanā vaino Ķīli.</strong></em>

Komentāri (146)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu