Par 12% pieaudzis ar Latvijas iedzīvotājiem ārvalstīs notikušo negadījumu skaits (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Šā gada pirmajos deviņos mēnešos OCTA apdrošināšanas sektorā vērojams ārvalstīs notikušo negadījumu skaita būtisks pieaugums, salīdzinot ar pērnā gada šo pašu periodu. Tāpat vidējais atlīdzības izmaksas lielums par katru ārzemēs notikušo ceļu satiksmes negadījumu (CSNg) ir par 3,8 reizēm lielāks, nekā vidējās atlīdzības lielums, kas tiek izmaksāts par Latvijā notikušajiem CSNg.

Pēc «BTA Insurance Company» SE datiem vislielākais negadījumus skaits tiek reģistrēts Vācijā un Polijā. Smagi negadījumi fiksēti arī Lielbritānijā.

Apdrošināšanas gadījumu skaits ārvalstīs (pret kopējo OCTA gadījumu skaitu) ir salīdzinoši neliels - 9%, taču šo negadījumu sekas ir nopietnākas, tāpat kā to risināšanā bieži vien nepieciešama juristu palīdzība. Katrs negadījums autovadītājam sagādā stresu, taču, ja tas noticis ārvalstīs, cilvēks apjūk vēl vairāk un bieži vien valodas barjeras dēļ ar negadījumu saistītā dokumentācija tiek sakārtota kļūdaini, atzīstoties pārkāpumos, kuri nav veikti. Tas kļūst par iemeslu apdrošināšanas atlīdzības neizmaksāšanai, pat gadījumā, kad autovadītājs ir nevainīgs.

«Ceļu satiksmes negadījumiem, ar nelieliem izņēmumiem, piemērojamas tās valsts tiesību normas, kur negadījums noticis. Līdz ar to, lai pareizi rīkotos, jāzina vietējais regulējums - kur vērsties, lai negadījums tiktu fiksēts, kā aizpildīt saskaņoto paziņojumu, pie kādiem nosacījumiem, kurā brīdī var atstāt negadījuma vietu utt. Nereti sastopamies ar gadījumiem, kad klients parakstījis protokolu par negadījumu pat nezinot tā saturu, kā arī neizmanto savas tiesības pārsūdzēt policijā pieņemto lēmumu. Klienta nezināšanas dēļ viņš var tikt atzīts par vainīgo, turklāt saņemt papildus sodus. Tālab «BTA», piedāvājot «OCTA Juridisko palīdzību», garantē klientam drošību un pārliecību juridiskos jautājumos. BTA ir diezgan liels arī ārvalstu filiāļu tīkls un mūsu kolēģi pie noteikta gadījuma risināšanas varēs palīdzēt, piesaistot vietējos spēkus un nodrošināt kvalitatīvu un operatīvu juridisko atbalstu klientam,» stāsta Jeļena Alfejeva, «BTA Insurance Company» SE valdes locekle.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu