Šāvējs nežēlīgi izrēķinājās ar māti; policija mēģina noskaidrot iemeslus (92)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV Federālais izmeklēšanu birojs (FIB) uzsācis 20 gadus vecā Ādama Lanca radu un draugu iztaujāšanu, lai rastu jelkādu izskaidrojumu tam, kāpēc jaunietis sarīkoja šaušalīgo slaktiņu, vēstī ASV mediji.

Tikmēr tapis zināms, ka Lanca pirms došanās uz skolu nežēlīgi izrēķinājās ar māti, iešaujot viņai sejā.

Pēc tam, kad jaunietis savās mājās aukstasinīgi nogalināja māti, viņš devās uz skolu. Zināms, ka viņam mugurā bija bruņu veste.

Tikmēr Lancas paziņas un skolas biedri viņu raksturoja kā gudru, noslēgtu un nervozu.

Slaktiņa rīkotājs, izdarot šausmīgo noziegumu, bijis ļoti precīzs, līdz ar to izdzīvojis tikai viens upuris no tiem, kurus skāra lode.

Ar uzrunu televīzijā, izsakot līdzjūtību upuru tuviniekiem, uzstājies arī ASV prezidents Baraks Obama, kurš ar grūtībām valdīja asaras, vēstī LETA.

Viņš devis rīkojumu visā valstī nolaist karogus pusmastā.

Līdzjūtību ASV izteikuši arī līderi visā pasaulē, tostarp Eiropas Komisijas prezidents Žozē Manuels Barrozu un Latvijas prezidents Andris Bērziņš.

Ņūtaunas slaktiņš ir viens no visasiņainākajiem uzbrukumiem mācību iestādei visā ASV vēsturē. Upuru skaita ziņā šo traģēdiju pārspēj vienīgi 2007.gada slaktiņš Virdžīnijas Politehniskajā institūtā.

Sagaidāms, ka traģēdija rosinās atsākt debates par liberālajiem ASV ieroču tirdzniecības un glabāšanas noteikumiem, tomēr Baltais nams piektdien centās klīdināt baumas, ka šis politiski eksplozīvais jautājums varētu tikt atvērts jau tuvākajā laikā.

Komentāri (92)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu