«Toyota» akciju vērtība sasniedz šogad augstāko līmeni

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Japānas autobūves kompānijas «Toyota Motor Corp.» akciju vērtība otrdien sasniedza šogad augstāko līmeni, kas galvenokārt skaidrojams ar jenas vērtības kritumu un ziņām, ka uzņēmums šo gadu varu noslēgt kā pasaulē lielākais autoražotājs. «Toyota» akciju cena tirdzniecības sesiju noslēdza ar kāpumu par 2,76% - līdz 3720 jenām, kas ir aptuveni 23,6 lati.

Analītiķi norāda, ka izmaiņas Japānas valdībā pēc svētdien notikušajām parlamenta vēlēšanām, visticamāk, radīs spiedienu uz Japānas Centrālo banku īstenot krietni agresīvākus ekonomikas stimulēšanas pasākumus.

Šādi pasākumi mēdz ietekmēt Japānas jenas vērtību, un tās kritums palīdz tādiem valsts eksportētājiem kā «Toyota», padarot to produktus konkurētspējīgākus ārvalstīs.

Turklāt laikraksts «Asahi Shimbun» otrdien ziņo, ka «Toyota» šo gadu varētu noslēgt kā pasaulē lielākais autoražotājs, pārdodot aptuveni 9,7 miljonus automašīnu.

Kā ziņots, «Toyota» 2008.gadā spēja atņemt ASV autobūves gigantam «General Motors» (GM) 77 gadus ilgušā pasaules lielākā autoražotāja statusu un 2010.gadā pārdeva 8,42 miljonus automašīnu.

Taču pēdējo divu gadu laikā Japānas autoražotājs bijis spiests īstenot vērienīgu automašīnu atsaukumu, bet pērn martā tā darbību satricināja Japānā piedzīvotā zemestrīce un cunami. Tādējādi pasaules lielākā autoražotāja statusu pagājušajā gadā atguvis GM, spējot veiksmīgi atgūties no 2009.gada bankrota procedūras un apsteidzot Vācijas konkurentu «Volkswagen».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu