Autovadītāji ir pielāgojušies ziemas apstākļiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Lai arī novembrī laika apstākļi Latvijā bija gana nepastāvīgi, apdrošināšanas atlīdzību tendences novembrī liecina, ka autovadītāji pēc pirmā pārdzīvotā sniega oktobrī ir pielāgojušies braukšanai ziemas apstākļos. Kā rāda Latvijā lielākās apdrošināšanas sabiedrības «BALTA» (RSA Grupa) jaunākie dati, tad autovadītāji novembrī retāk nekā vidēji gadā piedzīvojuši negadījumus.

Novembrī «BALTA» KASKO fizisko personu klientu sektorā vērojams zemāks pieteikto atlīdzību biežums (rēķinot pieteikto atlīdzību skaitu pret kopējo tobrīd aktuālo polišu skaitu) - tas sasniedzis biežuma kritumu par četriem procentpunktiem, salīdzinot ar gada vidējiem biežuma rādītājiem. Tas liecina, ka pēc oktobrī pirmā piedzīvotā sniega un apgrūtinātās pārvietošanās jau novembrī klienti veiksmīgi pielāgojušies braukšanai ziemas apstākļos.

Kā bija gaidāms, līdz ar ziemas iestāšanos novembrī lielākais negadījumu biežuma kritums ir vērojams krītošo priekšmetu radīto bojājumu gadījumos, sasniedzot divu procentpunktu kritumu. Samazinājies gadījumu skaits, kad akmeņi bojā automašīnu priekšējos vējstiklus, kas ir raksturīgs negadījums vasaras periodā. Šāds samazinājums novērojams katru ziemu, taču gada aukstajā laikā starp krītošajiem priekšmetiem parādās ledus gabali, lāstekas un biezas sniega segas, kas krīt no māju jumtiem. Šie negadījumi parasti ir nopietnāki par akmeņu ielidošanu vējstiklā, tāpēc palielinājušās vidējās izmaksas par krītošu priekšmetu nodarītajiem zaudējumiem, sasniedzot 190 latus.

Interesanti, taču novembrī fiksēts pirmais automašīnas «Škoda Yeti» zādzības gadījums - līdz šim apdrošinātāju nozarē ticis uzskatīts, ka šis automašīnas modelis klasificējams kā «garnadžiem neinteresants». Visbiežāk par zagļiem tīkamiem auto tiek uzskatīti «Toyota», «Volkswagen», «Audi» un «Honda».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu