Sudraba par skandalozo komandējumu: Vācijā un Zviedrijā amatpersonas atkāptos no amata (511)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Lita Krone/LETA

Valsts kontrolierei Ingunai Sudrabai grūti saprast, vai tiešām kultūras ministres Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) komandējums bija nepieciešams laikā, kad visa pasaule svin Ziemassvētkus un Jauno gadu, apšaubot šāda komandējuma produktivitāti.

<strong><em> Ētikas speciāliste par ministres skandālu: Tas ir hronisks ļaunums</em></strong>

To Sudraba atzina intervijā Latvijas Radio raidījumā «Krustpunktā».

Viņa norādīja, ka līdzīgā situācijā Vācijā vai Zviedrijā amatpersonas būtu atkāpušās no amata.

«Viss atkarīgs no paša cilvēka morāli ētiskā standarta - kā viņš spēj paškritiski paskatīties un ko uzskata par paškritisku rīcību. Diemžēl, ļoti bieži redzam gadījumus - ar automašīnām, nodokļiem, kompānijām un ģimenes locekļiem-, kad amatpersonas nenokaunās par savu rīcību un neuzskata par vajadzīgu izskaidrot savu rīcību. Tas nozīmē, ka morāli ētiskie standarti nemainās,» sacīja Sudraba.

Sudraba norādīja, ka, lai vērtētu kultūras ministres komandējumu, būtu jāredz dokumenti un tā pamatojums. «Runājot no morāli ētiskā aspekta, grūti saprast - vai tiešām komandējumā bija jādodas laikā, kad visa pasaule svin Ziemassvētkus un Jauno gadu. Un cik šāds komandējums var būt produktīvs,» sacīja Sudraba.

Ministre uz Austrāliju devās īsi pirms Ziemassvētkiem, 23.decembrī, lai piedalītos Austrālijas latviešu 54.Kultūras dienu pasākumos un tiktos ar Austrālijas latviešu diasporu.

Saskaņā ar Kultūras ministrijas informāciju Jaunzemes-Grendes komandējums uz Austrāliju izmaksājis 3900 latu.

Komentāri (511)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu