Jauna sistēma ļauj ietaupīt degvielu (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Volvo Trucks» jaunajā FH modelī piedāvā jaunu «I-See» sistēmas versiju, kas ietaupa degvielu, braucot kalnainā apvidū. Jaunā šīs sistēmas versija attālināti iegūst informāciju par ceļa topogrāfiju no centrālā servera, līdz ar to visām ar «I-See» aprīkotajām kravas automašīnām ir piekļuve vienādai un plašai informācijai.

«Pat ja Jūsu kravas automašīna nekad agrāk nav braukusi pa šo konkrēto maršrutu, tā vienalga spēs pilnībā izmantot sistēmas potenciālu. Pietiek, ja kāds cits autovadītājs ir braucis pa šo ceļu izmantojot «I-See» sistēmu,» stāsta Kristers Pērsons (Christer Pehrsson), tālsatiksmes pārvadājumu biznesa nodaļas vadītājs.

Jauno sistēmu var salīdzināt ar autopilotu, kas automātiski kontrolē pārnesumu pārslēgšanu, paātrinājumu un bremzēšanu ar dzinēju, braucot kalnainā apvidū, lai tādā veidā ietaupītu pēc iespējas vairāk degvielas. Tālsatiksmes pārvadājumos šis ietaupījums var sasniegt pat piecus procentus.

Kad ar «I-See» jauno versiju aprīkota kravas automašīna pirmo reizi redz kalnainu ceļa posmu, informācija par vietas topogrāfiju tiek nosūtīta uz «Volvo Trucks» serveri, nevis tikai saglabāta kravas automašīnas atmiņā kā iepriekšējā versijā. Kad cita ar «I-See» aprīkota kravas automašīna brauc pa šo pašu ceļa posmu, sistēma automātiski saņem topogrāfiskos datus no servera un nodrošina visekonomiskāko pārnesumu pārslēgšanu, paātrinājumu un bremzēšanu jau pirmajā reizē šajā ceļa posmā.

Pirmā «I-See» versija tika piedāvāta kā viena no daudzajām jaunā «Volvo FH» novatoriskajām funkcijām. Taču vēl pirms jauno kravas automašīnu piegāžu uzsākšanas sistēma ir tikusi uzlabota.

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu