«Audi» iesaistās ilgtspējīga alumīnija standarta veidošanā (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Vācijas autobūves uzņēmums «Audi» pievienojas alumīnija pārvaldības iniciatīvai, lai palīdzētu izveidot starptautisku standartu ilgtspējīgam alumīnijam. Uzņēmums ir bijis pionieris viengabala alumīnija automobiļu virsbūves ražošanā, un tagad tas vēlas izmantot iespēju, lai ietekmētu visu vērtības ķēdi, kas saistīta ar vienu no tā vērtīgākajiem materiāliem - tas ir viens no Audi uzņēmuma sociālās atbildības stratēģijas galvenajiem mērķiem.

«Mēs esam pionieri vieglsvara konstrukciju veidošanā un esam ļoti ieinteresēti izveidot starptautisku standartu ilgtspējīgam alumīnijam. Šādi mēs iegūsim iespēju vēl vairāk mazināt mūsu automobiļu ietekmi uz vidi, nākotnē izmantojot tikai sertificētu alumīniju», saistībā ar pievienošanos alumīnija pārvaldības iniciatīvai paskaidroja Dr. Bernds Martens, «Audi» valdes loceklis, atbildīgais par iepirkumu jautājumiem.

Alumīnija pārvaldības iniciatīvu dibināja 2012. gada rudenī un tās mērķis ir ar Starptautiskās dabas saglabāšanas savienības (IUCN) palīdzību līdz 2014. gada beigām izveidot ilgtspējīgu standartu alumīnijam. Tas paredzēs vides un sociālos kritērijus, kas būs piemērojami visiem izejmateriālu ieguves, kā arī alumīnija ražošanas un apstrādes etapiem. «Mūsu uzņēmumā valda stingra pārliecība par aktīvu atbildības uzņemšanos. Tostarp arī mūsu piegādes ķēžu ietvaros mēs prioritāri uzmanību pievēršama vides aizsardzības un sociālās atbildības integrēšanas jautājumiem», uzsvēra Dr. Martens.

Jaunais standarts labi iederas Audi visaptverošajā pieejā attiecībā pret atbildību par produktu kvalitāti. Šis augsti kvalificētais ražotājs ne tikai garantē, ka to automobiļu degvielas patēriņš ir efektīvs, bet arī analizē savu produktu ietekmi uz vidu visa dzīves cikla laikā - sākot no izejmateriālu ieguves, ražošanas un ekspluatācijas, līdz pat otrreizējai pārstrādei.

Katrai jauno modeļu sērijai «Audi» sagatavo sertificētu ietekmes uz vidi analīzi, lai novērtētu ietekmi uz vidi. Mērķis ir aizvien samazināt ietekmi, salīdzinot ar agrākajiem modeļiem. Piemēram, uzņēmumam ir izdevies pierādīt, ka šobrīd apgrozībā esošie «Audi A6» un «Audi A3» modeļi ir uzlaboti visās ar vidi saistītajās kategorijās. Jaunā «Audi A3» ietekmes uz vidi rādītāji ir labāki, nekā tā priekšgājējiem, jau no pašiem pirmajiem kilometriem. Papildus ilgtspējīgajiem materiāliem un ražošanas procesiem būtiska loma ir arī īpaši vieglajiem materiāliem. Tie padara «Audi A3» par līdz pat 80 kilogramiem vieglāku, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeļiem. «A3 Sportback» ir pat par 90 kilogramiem vieglāks.

«Audi» ir sevi pozicionējis kā pionieris vieglsvara konstrukciju jomā. Pirms 20 gadiem Frankfurtes «Motor Show» augstākās kvalitātes zīmols prezentēja «Audi» Space Frame», vizošu, sudraba izstāžu automobili ar nenokrāsotu virsbūvi, kura bija veidota no pulēta alumīnija. 1994. gadā uzsākās pirmās «Audi A8» sērijas ražošana. Automobiļa konstrukcija bija balstīta uz viengabala alumīnija virsbūves un svēra tikai 249 kilogramus.

Tagad, izmantojot īpaši vieglo konstrukciju, Audi pielieto īpaši labi pārdomātu materiālu maisījumu - atbilstoši devīzei «pareizais materiāls pareizajā vietā un tikai nepieciešamajā daudzumā». Mazāks svars uzlabo braukšanas baudījumu, drošību un rada mazāk kaitīgu ietekmi uz vidi. Galu galā - katrs ietaupītais kilograms nozīmē arī zemāku degvielas patēriņu un mazāku CO2 izmešu apjomu.

Uzņēmuma sociālā atbildība ir vadošais kritērijs Audi darbības stratēģijā. Tāpat būtiski ir arī finanšu panākumi un konkurētspēja starptautiskajā mērogā, un vienlīdz nozīmīga ir arī atbildība par darbiniekiem un sabiedrību, kā arī vides un resursu aizsardzību visas vērtības veidošanas ķēdes ietvaros. Audi nākotnes vīzija ir padarīt iespējamu CO2 neitrālu mobilitāti.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu