«Hobits» kļuvis par 15.filmu, kas ieņēmusi miljardu dolāru (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Fantāzijas filma «The Hobbit: An Unexpected Journey» («Hobits: Negaidīts ceļojums») kļuvusi par 15.filmu kino vēsturē, kuras globālie kases ieņēmumi sasnieguši vienu miljardu ASV dolāru (537 miljonus latu).

Režisora Pītera Džeksona triloģijas pirmā daļa augsto skaitli sasniedza nedēļas nogalē, kad biļetes uz seansiem bija ļoti pieprasītas Ķīnā, norāda kino industrijas žurnāls «The Hollywood Reporter».

Līdz šim vienu miljardu dolāru nopelnījušas vien 15 filmas, no kurām vēl trīs iznākušas 2012.gadā - supervaroņu grāvējs «The Avengers» («Atriebēji»), Džeimsa Bonda filma «Skyfall» («Operācija «Skyfall»») un Betmena franšīzes daļa «The Dark Knight Rises» («Tumšais bruņinieks atgriežas»).

«Hobits» nu pārspējis Džeksona «Lord of the Rings» («Gredzenu pavēlnieks») triloģijas pirmās divas daļas, lai arī joprojām nedaudz atpaliek no noslēdzošās filmas «Return of the King» («Karaļa atgriešanās»), kas ar kases ieņēmumiem 1,12 miljardu dolāru (600 miljonu) apmērā ir sestā pelnošākā filma kino vēsturē. «Hobits» ir «Gredzenu pavēlnieka» priekšstāsts.

Triloģijas otrā daļa «The Hobbit: The Desolation of Smaug» («Hobits: Pūķa Smoga iznīcināšana») tiks izlaista šī gada decembrī, bet pēdējās filmas »«The Hobbit: There and back Again» («Hobits: Turp un atpakaļ») iznākšanas datums nesen tika pārcelts uz 2014.gada decembri.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu