Ušakovs pagaidām nebalsos par Loginova atstādināšanu (99)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai nepieļautu «politiskas izrēķināšanās» Rīgā, pirms balsošanas par Rīgas brīvostas pārvaldnieka Leonīda Loginova atlaišanu būtu jāsagaida Ģenerālprokuratūras atzinums par Valsts kontroles (VK) veiktās revīzijas secinājumiem, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs, brīvostas valdes loceklis Nils Ušakovs (SC).

«Es esmu pateicīgs Valsts kontrolei par apjomīgu un kvalitatīvu darbu un jau tagad varu pateikt, ka daudzi no VK ieteikumiem tiks nekavējoties ņemti vērā un trūkumi tiks novērsti, bet ir pozīcijas, kur brīvostas juristi nepiekrīt VK atzinumam. Šajā situācijā pareizākais būtu sagaidīt Ģenerālprokuratūras viedokli, kas pateiks, kuriem juristiem ir taisnība - ostas vai VK,» aģentūrai LETA norādīja Ušakovs.

Kā ziņots, Rīgas domes pārstāvji brīvostā nosūtījuši vēstuli prokuratūrai ar aicinājumu pēc iespējas ātrāk sniegt savu viedokli par VK strīdīgajiem secinājumiem.

Ušakovs uzskata, ka «labējo partiju histērija» ap VK atzinumu, pirms ievērotas visas procedūras, ir skaidrojama ar šo partiju negaidīti zemajiem reitingiem pirms vēlēšanām un daudzajiem skandāliem, kuros partijas ir iesaistītas - sākot ar vilcienu iepirkumiem un beidzot ar eksprezidentu dzīvokļu remontiem.

Ušakovs uzsver, ka Loginova darbības laikā Rīgas osta ir kļuvusi par «ostu nr.1» Baltijā, kas ir nepārprotams viņa sasniegums. «Es došu viņam iespēju pierādīt, ka viņš nav rīkojies pretēji likumam un ostas interesēm. Ja viņam tas izdosies, viņš turpinās savu darbu. Ja ne, tad es pats balsošu par viņa atstādināšanu. Bet es negrasos pieļaut politiskas izrēķināšanās Rīgā. Līdz ar to es aicinu visas puses nomierināties, sagaidīt prokuratūras atzinumu un netraucēt ostai strādāt,» norādīja Rīgas mērs.

Kā ziņots, Satiksmes ministrijas pārstāve Džineta Innusa skaidroja, ka valsts pārstāvji ir vienisprātis, ka ārkārtas valdes sēde jāsasauc, un to ierosinās sasaukt pirmdien, 18.martā. Saskaņā ar nolikumu tā jānoorganizē valdes priekšsēdim piecu dienu laikā.

Ameriks aģentūrai LETA sacīja, ka šādu vēsti vēl nav saņēmis, tāpēc vēl nav iepazinies ar argumentiem, uz kuru pamata jautājums par Loginova atlaišanu aktualizēts, un vēl nevarēja spriest, kad sēde varētu tikt sasaukta.

Innusa arī skaidroja, ka valsts pārstāvji valdes sēdes dienas kārtībā iekļaus arī jautājumu par Valsts kontroles revīzijas ziņojuma ieteikumu apstiprināšanu, ka arī aicinās veikt papildu darbības, lai tiktu sākta dienesta izmeklēšana, kas izvērtētu pārvaldes darbu.

Kā aģentūru LETA informēja brīvostas valdes locekle Inga Antāne (RP), viņa aicinās pašvaldības pārstāvjus pievienoties šim viedoklim un atbalstīt piedāvātos darba kārtības punktus.

Lai Rīgas brīvostas valde varētu pieņemt lēmumu, sēdē jāpiedalās vismaz sešiem locekļiem ar nosacījumu, ka vismaz pieci balso «par», norādīja Ameriks.

Kā ziņots, ekonomikas ministra Daniela Pavļuta un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) pārstāvji Rīgas brīvostas valdē ir pilnvaroti paust viedokli, ka jāskata jautājums par Rīgas brīvostas pārvaldnieka atbilstību ieņemamajam amatam, biznesa portālu «Nozare.lv» iepriekš informēja Reformu partijas preses pārstāve Daiga Holma.

Tāpat esot jāskata arī Rīgas brīvostas valdes, kas darbojusies laikā no 2009. līdz 2011.gadam, atbildība par Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem brīvostā.

Arī Finanšu ministrijas pārstāvis Ēriks Škapars (V) norādīja, ka ir jāskata jautājums par ostas pārvaldnieka darba izvērtējumu pēc Valsts kontroles secinājumiem.

Šodien plkst.11 Satiksmes ministrijā notika Rīgas brīvostas valdes locekļu, kuri pārstāv četras nozaru ministrijas, tikšanās.

Kā zināms, revīzijas gaitā Valsts kontrole ir konstatējusi, ka laika periodā no 2009. līdz 2011.gadam Rīgas brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā.

Ekonomikas ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) pārstāvji arī pilnvaroti nepieciešamības gadījumā rosināt sasaukt Rīgas brīvostas valdes ārkārtas sēdi.

Valsts pārstāvji Rīgas ostas valdē ir Inga Antāne, kura pārstāv VARAM, Ēriks Škapars, kuru virzījusi Finanšu ministrija, Ģirts Greiškalns, kurš pārstāv Ekonomikas ministriju, un Džineta Innusa, kura pārstāv Satiksmes ministriju.

Komentāri (99)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu