Slovākija vēlas piesaistīt BMW investīcijas jaunas rūpnīcas izveidei (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Slovākija vēlas piesaistīt Vācijas autobūves koncerna BMW investīcijas, tādējādi cenšoties paplašināt valsts automašīnu ražošanas nozari, pirmdien paziņoja valsts amatpersonas.

Amatpersonas norādīja, ka Slovākija labprāt uzņemtu BMW, kas plāno atvērt rūpnīcu Austrumeiropā, kur ražošanas izmaksas ir mazākas nekā Vācijā.

«Slovākija ir viena no valstīm, kas tiek apsvērta BMW jaunajām investīcijām,» pavēstīja Slovākijas Ekonomikas ministrijas preses pārstāvis Staņislavs Jurikovičs.

Viņš uzsvēra, ka investoriem, tostarp autoražotājiem, ir tiesības no Slovākijas valdības saņemt subsīdijas vai nodokļu atlaides atkarībā no reģiona, kurā uzņēmums izvēlas investēt.

Slovākijā jau šobrīd automašīnas ražo trīs kompānijas - Vācijas «Volkswagen», Francijas «PSA Peugeot Citroen» un Dienvidkorejas «Kia Motors».

BMW pagājušajā nedēļā paziņoja, ka plāno investēt jaunā ražotnē, un Slovākijas laikraksts «Hospodarske Noviny» citēja uzņēmuma valdes locekli Janu Robertsonu, sakot, ka BMW kā uz iespējamu rūpnīcas atrašanās vietu raugās uz Slovākiju, Čehiju, Ungāriju, Slovēniju un Horvātiju.

Pretēji vācu konkurentiem «Mercedes-Benz» un «Volkswagen», BMW nav nevienas rūpnīcas Austrumeiropas valstīs.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu