Štrombergs: Prāts joprojām darbojas brīvdienu režīmā (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs sarunā ar «Apollo» atzīst, ka pēcolimpiskā sezona nav iesākusies gluži tā, kā cerēts.

Štromberga treneris Ivo Lakučs jau pērn vasarā brīdināja, ka pēc tik smagas sezonas, kas tomēr beidzās ar triumfu olimpiskajās spēlēs, sportists būs psiholoģiskajā bedrē. Māris piekrīt, ka nav gājis viegli un ir jūtams, ka šis ir pēcolimpiskais gads.

«Pēc Olimpiādes paņēmu brīvu ilgāku laika posmu, un ar riteni nebraucu trīs mēnešus. Domāju, ka tas varētu palīdzēt sezonas sākumā ātrāk ielēkt vagonā, taču tas neizdevās. Pagājušais gads bija ļoti smags, jo visu laikā prātā bija Olimpiāde, bet pēc sezonas iestājās baigais atslābums,» skaidro Štrombergs.

«Fiziskajā ziņā nav problēmu, viss slēpjas galvā. Sezonas sākumā prāts joprojām ir tādā kā brīvdienu režīmā. Mači ir sākušies, izeju un starta, taču prāts vēl pilnībā nav atguvies,» secina Māris.

Amerikas Riteņbraukšanas asociācijas (ABA) BMX sacensību kopvērtējumā pēc sešiem posmiem Štrombergs ieņem tikai devīto vietu, taču pats sportists uzsver, ka visa cīņa vēl ir priekšā. «Šosezon vēl jāaizvada 17,18 posmi, bet ieskaitē tiks ņemti vērā labākie desmit. Pagaidām bez manis vēl tikai Sems [Viloubijs] un Konors [Fīldss] ir bijuši finālā visos posmos.»

«Gatavojoties sezonai, centāmies izdarīt visu, nesteidzāmies. Mūsu mērķis nebija jau uz pirmajām sacensībām būt gataviem par visiem 100%. Bet mačos ir jāpiedalās un tie jāizmanto, lai pēc iespējas ātrāk ieietu formā. Protams, gribējām, lai sezonas sākums būt labāks, taču pašlaik esam tur, kur esam,» saka BMX sportists.

Pašlaik Štrombergs kopā ar Latvijas BMX komandu uzturas Francijā, kur šajā nedēļas nogalē startēs Eiropas čempionāta pirmajos divos posms. «Pirms sezonas sākuma tas nebija plānots, taču, ņemot vērā kā iesākās sezona, vajadzēja pamēģināt kaut ko jaunu, gūt jaunas emocijas,» piebilst Māris.

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu