Kalniete: Vājākie koalīcijas partneri izmanto iespēju pakāpties uz spēcīgākā pleciem (121)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Čīka/LETA

Stāvoklis valdošajā koalīcijā ir īpašs, jo ievērojama daļa balsu pieder nepieredzējušām politiskajām partijām, to intervijā laikrakstam «Latvijas Avīze» atzīst «Vienotības» domes vadītāja, Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete.

«Ja runā par stāvokli valdošajā koalīcijā, tā ir īpaša ar to, ka ievērojama daļa balsu pieder nepieredzējušām politiskajām partijām. Viena – Reformu partija – ir radusies neilgi pirms vēlēšanām, otrai – «Visu Latvijai» – ir ilgāka, bet ārpusparlamenta darba pieredze,» saka Kalniete.

Viņa ar nožēlu atzīst, ka šī pieredze diemžēl nav vērsta uz kompromisa meklēšanu un norāda, ka «Vienotība» pašlaik ir vienīgais politiskais spēks, kas apzinās atbildību par valdību, kamēr vājākie partneri izmanto iespēju «pakāpties uz spēcīgākā pleciem»

«Ir sevi visu laiku aktīvi jāiezīmē, lai par sevi atgādinātu. Šobrīd «Vienotība» ir vienīgais spēks, kas tā īsti apzinās atbildību par valdību, bet, tuvojoties vēlēšanām, vājākie partneri izmanto iespēju pakāpties uz spēcīgākā pleciem,» spiež Kalniete, atgādinot, ka RP un NA politiķi vienotā komandā rīkojas kā iekšējā opozīcija un iznes uz āru problēmas, par kurām varētu vienoties koalīcijas iekšienē.

«Ja daļu no tās enerģijas, ko šobrīd Nacionālā apvienība un Reformu partija velta sevis reklamēšanai, viņi veltītu kopējam darbam, arī iespaids par valdības darbu būtu daudz labāks,» tā Kalniete.

Komentāri (121)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu