ES apstiprina «Audi» LED tehnoloģijas kā eko-inovāciju (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Audi» LED dienas braukšanas gaismas pierādāmi uzlabo degvielas ekonomiju. Tieši tādēļ Eiropas Komisija ir nolēmusi šo tehnoloģiju sertificēt.

Apgaismojuma sistēmām ir milzīga ietekme uz automobiļa degvielas patēriņu. Parastās halogēna spuldzes tuvo gaismu režīmā patērē vairāk kā 135 vatus elektroenerģijas. Salīdzinājumam, LED priekšējie lukturi ir ievērojami energoefektīvāki - tuvās gaismas patērē vien aptuveni 80 vatus.

Ar dinamometru testējot tuvās gaismas, tālās gaismas un numura zīmes apgaismojumu, ES Komisija izmērīja «Audi» LED priekšējo lukturu sniegto degvielas ietaupījumu. Desmit NEDC ciklos, ko veica «Audi» A6, CO2 izmešu daudzums bija par vairāk kā gramu uz kilometru mazāks. Tādēļ ES Komisija ir oficiāli atzinusi LED priekšējos lukturus par novatorisku tehnoloģiju, kas palīdz samazināt CO2 izmešu daudzumu. «Audi» ir pirmais autoražotājs, kas ir saņēmis sertifikāciju par šo tehnoloģiju.

LED dienas braukšanas gaismas debiju piedzīvoja 2004. gadā modelī «Audi» A8 W12. Pēc tam, 2008. gadā, R8 sporta automobilis kļuva par pasaulē pirmo automobili, kas bija aprīkots ar LED priekšējiem lukturiem. Šobrīd šī modernā apgaismojuma sistēma ir pieejama piecās modeļu sērijās - R8, A8, A6, A7 Sportback un A3.

Dažādiem modeļiem «Audi» projektē LED priekšējos lukturus ļoti atšķirīgi. Piemēram, modelī A8 katrā lukturī tiek izmantotas 76 gaismas diodes. Modelī A3, lai radītu tuvās un tālās gaismas, katrā priekšējā lukturī darbojas 19 gaismas diodes, kuras papildina modulis vissezonu un līkumu gaismām, kā arī gaismas virzītājs dienas braukšanas gaismām, gabarītlukturiem un pagriezienu rādītājiem. Papildus tam, ka LED priekšējie lukturi uzlabo enerģijas efektivitāti, tiem ir arī priekšrocības drošības un komforta ziņā. To krāsas temperatūra ir aptuveni 5500 Kelvini, tādēļ to gaisma līdzinās dabīgajai gaismai un praktiski nemaz neizraisa acu nogurumu. Gaismas diodēm nav nepieciešama apkope, tās kalpo visu automobiļa mūžu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu