Štrombergs startēs arī nākamajos divos EČ posmos (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs startēs arī nākamajos divos Eiropas čempionāta posmos, atsaucoties uz sportista treneri Ivo Lakuču, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Kaut pirms sezonas Štrombergs šosezon bija plānojis startēt tikai ASV čempionāta (USA BMX) sacensībās, pagājušajā nedēļas nogalē viņš Francijā piedalījās pirmajos divos Eiropas čempionāta posmos, izcīnot divas uzvaras.

«Mārim galvenais uzdevums bija atkal braukt pa tehniskām trasēm, kas viņam palīdzēs atgūt sacensību garšu. Eiropas čempionāta posmus uztveram vairāk kā treniņu sacensības, gatavojoties pasaules čempionātam. ASV trases nav tik tehniskas, un liels uzsvars tiek likts tieši uz pirmo taisni. Esam nolēmuši, ka Māris startēs arī trešajā un ceturtajā Eiropas čempionāta posmā Čehijā, bet sezonas galvenie mērķi paliek pasaules un ASV čempionāts,» izteicies Lakučs.

Kā ziņots, abos Eiropas čempionāta pirmajos posmos fināliem kvalificējās pa četriem Latvijas sportistiem. Līdzīgi sasniegumi Latvijas sportistiem pa spēkam bija vēl tikai 2006. gadā, kad latvieši Eiropas čempionātā aizņēma visu goda pjedestālu, arī toreiz finālā startējot ar četriem BMX braucējiem.

«Visu braucēju sniegumā neiedziļināšos, jo katram braucējam ir savs treneris, kuram, protams, ir savs redzējums. Par sniegumu abās dienās jāuzteic Štrombergs, kurš spēja saņemties un parādīt sevi no labākās puses. Noteikti jāpaslavē arī Edžus Treimanis, kurš sevi parādīja kā cīnītāju. Viņš spēja apdzīt konkurentus un aizcīnīties līdz trešajai vietai,» uzskata Lakučs. «Toms Mankus, manuprāt, bija otrais spēcīgākais no visiem tieši pirmajā taisnē. Viņš ir labi sagatavojies sezonai un izmanto savas spēka īpašības. Arī Rihards Veide rādīja labu sniegumu startā, tomēr nedaudz pietrūka ātrums trasē. Finālos Rihardam neizdevās līdz galam parādīt, uz ko viņš ir spējīgs, tomēr esmu pārliecināts, ka jau drīzumā to labosim.»

«Runājot par junioriem, lielākās cerības saistījām ar Kristenu Krīgeru, kurš savu potenciālu parādīja jau Francijā, vienā no posmiem iekļūstot pusfinālā. Kristens, kuram šī ir debijas sezona junioros, gatavojoties sezonai, pabija arī ASV, kur tika pie iespējas pabraukt pa trasi un pamācīties no pieredzējušākajiem braucējiem,» izcēlis Lakučs. «Pastrādāsim vēl nedaudz pie braukšanas trasē, un domāju, ka nākamajos posmos rezultāts būs vēl labāks.»

Pēc diviem čempionāta posmiem Štrombergs ar 78 punktiem ir kopvērtējuma līderis, Treimanis ar 63 punktiem ir trešais, bet Mankus un Veide atrodas attiecīgi piektajā un sestajā vietā.

Eiropas čempionātā šosezon kopumā paredzēti 12 posmi, kas norisināsies sešās dažādās Eiropas pilsētās. Divi posmi 8. un 9. jūnijā norisināsies arī Rīgā, Mežaparka trasē.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu