Dīzeļdegvielas cenu samazina par diviem santīmiem (20)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Degvielas tirgotājs «Neste Latvija» un «Statoil» samazinājis mazumtirdzniecības cenu dīzeļdegvielai par diviem santīmiem litrā, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja uzņēmumā.

Abos uzņēmumos skaidro, ka cena samazināta, sekojot iepirkuma cenu kritumam, kuru ietekmējis degvielas cenas kritums pasaules biržās.

Kā ziņots, 15.aprīlī benzīna cena tika samazināta par diviem santīmiem, bet dīzeļdegvielas cena par vienu santīmu.

Naftas cenas Āzijas biržā ceturtdien, 18.aprīlī, piedzīvojušas kritumu, ko galvenokārt veicina Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanās un bažas par vāju enerģijas pieprasījumu pasaulē.

ASV vieglās jēlnaftas «West Texas Intermediate» (WTI) cena maija piegādēm pēcpusdienas tirdzniecības sesijā samazinājusies par 0,14 dolāriem - līdz 86,54 dolāriem (46,12 latiem) par barelu.

Savukārt Londonas «Brent» jēlnaftas cena jūnija piegādēm samazinājusies par 0,11 dolāriem un veido 97,58 dolārus (52,01 latu) par barelu.

Gan Starptautiskā Enerģētikas aģentūra (IEA), gan Naftas eksportētājvalstu organizācija OPEC pagājušajā nedēļā samazināja globālā naftas pieprasījuma prognozes.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu