Aicina vecākus pievērst lielāku uzmanību bērnu dalībai ceļu satiksmē (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Sākoties siltākam laikam, gan pieaugušie, gan bērni arvien biežāk par savu pārvietošanās līdzekli izvēlas velosipēdu. Lai arī ceļu satiksmes drošība uzlabojas un bērni ir kļuvuši izglītotāki, arvien ik gadu ir ļoti daudz traumu. Pēc «BTA Insurance Company» SE datiem visvairāk traumu (27%) tiek gūtas tieši, braucot ar velosipēdu, kas ir ierastākais bērnu pārvietošanās līdzeklis vasarā.

«Ik gadu ceļu satiksmes negadījumos bērni gūst nopietnas traumas, kad sekas ir ļoti smagas. Ja bērns dodas izbraucienā ar velosipēdu, tad aicinām vecākus atkārtoti ar bērniem pārrunāt Ceļu satiksmes noteikumus un piekodināt, lai bērns ir uzmanīgs un apzinās, ka pašam arī jārūpējas par savu drošību un jāuzņemas atbildība par savu dalību ceļu satiksmē. Protams, arī pieaugušajiem jāievēro drošas braukšanas pamatprincipi un jārāda piemērs bērniem. Aicinām vecākus arī apdrošināt savus bērnus, tādējādi pasargājot sevi no neparedzētiem finansiāliem zaudējumiem, ja bērnam gadīsies gūt traumu. No visiem mūsu klientiem, kam ir Nelaimes gadījumu apdrošināšana, tikai 8% ir bērni vecumā līdz 18 gadiem, kas ir ļoti niecīga daļa, lai gan tieši viņi visbiežāk gūst iepriekš neparedzamas traumas,» norāda Ilva Priedniece, «BTA» Mārketinga un sabiedrisko attiecību departamenta direktore.

Vakar sākās CSDD izglītojošais konkurss jaunajiem velosipēdistiem - «Jauno satiksmes dalībnieku forums» (JSDF), kurā sacentīsies 4.-6. klašu skolēni dažādos Latvijas novados. JSDF mērķis ir paaugstināt bērnu zināšanu līmeni satiksmes drošības jautājumos un ceļu satiksmes noteikumos, pirmās palīdzības sniegšanā cietušajam, velosipēda uzbūves un bojājumu novēršanas jautājumos, kā arī pilnveidot velosipēdu vadīšanas meistarību sarežģītās situācijās uz ceļa, lai samazinātu ceļu satiksmes negadījumu skaitu, kuros tiek ievainoti vai bojā iet bērni.

Īpaša uzmanība jāpievērš pusaudžu vecuma bērniem, kuriem ir tieksme uz ekstrēmiem pasākumiem, taču bravūra liedz rūpēties par savu drošību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu