Birzulis: Latvijā nav tikai trīs pludmales volejbola dueti (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/Apollo

Latvijas pludmales volejbola dueta - Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda - treneris Aigars Birzulis sarunā ar «Apollo» norāda, ka trīs pāru izveide Latvijas volejbolam ir solis uz priekšu, taču piebilst, ka jārada augsne arī tam, lai jaunie sportisti varētu konkurēt ar pašreizējiem līderiem.

Runājot par Pļaviņa un Pēdas duetu, treneris norāda, ka komanda ir jauna ceļa sākumā un spriest par konkrētu rezultātu šobrīd ir pāragri. «Tomēr pozitīvi šādā situācijā, kad veidojas jauna komanda, ir tas, ka ir produktīva darba atmosfēra. Tiek cītīgi strādāts un meklēti vajadzīgie ceļi, kādus redzu nākotnē. Protams, nekas nenāk viegli, jo smiltīs jebkura no komandām vismaz Eiropā ir spērusi platu soli uz priekšu. Jāņa gadījumā desmit gadu dīkstāve pludmales volejbola gadījumā ir atstājusi zināmu iespaidu, tomēr treniņos jūtu reālu kustību uz priekšu un tas ir svarīgi.»

«Kas Jānim rada lielākās grūtības? Galvenā problēma ir kustībā, jo pārvietoties pa smiltīm tādā veidā, kā es to vēlos, kustību apjoms vēl ir nedaudz ierobežots. Kas attiecas uz tehnisko izpildījumu, neko sliktu nevaru teikt, ja nu vienīgi ņemam vērā tos faktorus, ar kuriem viņam pēdējā laikā nav nācies saskarties. Piemēram, spēcīga vēja ietekme un smagas smiltis. Spēcīgā vējā redzējām viņu Turcijā, kur tas bija zināms traucēklis, bet smagās smiltīs vēl neesam bijuši. Šie divi faktori varētu apgrūtināt sadarbības uzlabošanu īsā laika periodā,» skaidro Birzulis.

Pēc olimpisko medaļnieku Pļaviņa un Jāņa Šmēdiņa dueta izjukšanas iespēju turpināt karjeru kopā Mārtiņam piedāvāja Ruslans Sorokins, kurš bija palicis bez līdzšinējā pārinieka Aleksandra Samoilova. Kādēļ nolemts atteikt Ruslanam?

«Teikšu godīgi un atklāti. Pirmkārt, Ruslans jau tāpat šajā situācijā bija ne tajā labākajā pozīcijā, tādēļ negribējām radīt precedentu - ja mūsu sadarbība neizdodas, tad viņš tiek uzskatīts par vainīgo. Lai izslēgtu liekas runas, vienkārši noņēmām šo jautājumu no dienas kārtības un meklējām citas iespējas. Otrkārt, ar Jāni sarunas bijām uzsākuši jau pietiekami laicīgi, jūtot, ka mūsu sadarbība ar Šmēdiņu varētu beigties. Mani šī sajūta nepameta jau pirms iepriekšējās sezonas,» saka Birzulis.

«Piekritīšu, ka trīs pāru izveide Latvijas pludmales volejbolam ir solis uz priekšu,» piebilst treneris. «Bet negribētu akcentēt tikai šos trīs pārus, jo jaunie Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) noteikumi liek mums radīt jaunu dokumentu, kas dotu iespēju arī ceturtajai, piektajai un sestajai komandai spēlēt augstākajā līmenī. Ir jārada augsne, lai jaunajiem būtu iespējas konkurēt ar vecajiem, un viņi elpotu mugurā pašreizējiem līderiem, kurus tas motivētu strādāt vēl vairāk. Tā varētu pacelt Latvijas pludmales volejbola kopējo līmeni.»

<span class="username js-action-profile-name">@<b>Apollo_sport</b></span>

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu