Bostonas spridzekļi detonēti ar spēļu automašīnas tālvadības pulti (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spridzekļi Bostonas teroraktā detonēti, izmantojot spēļu automašīnas tālvadības pulti, trešdien ASV Kongresa Pārstāvju palātas komitejai sacīja izmeklētāji.

«Tā bija spēļu automašīnas tālvadības pults,» atzina demokrātu kongresmenis Dačs Rupersbergers, uzrunājot žurnālistus pēc Pārstāvju palātas Izlūkošanas komitejas sēdes, kurā likumdevējus informēja Iekšzemes drošības ministrijas, Federālā Izlūkošanas biroja un Nacionālā Terorisma apkarošanas centra amatpersonas.

«Tas man liecina, un brālis numur divi ir teicis - viņi informāciju par to, kā pagatavot bumbas, ieguvuši no žurnāla «Inspire»,» sacīja kongresmenis.

Tīmekļa žurnālu «Inspire» savulaik izveidoja «Al Qaeda» Jemenas struktūras vadītājs Anvars al Avlaki.

Žurnālā «Insipre» bijusi publikācija - «Kā pagatavot spridzekli mammas virtuvē», sacīja Rupersbergers.

Policija uzskata, ka čečenu imigranti brāļi Carnajevi - 26 gadus vecais Temerlans un 19 gadus vecais Džohars - no ātrās vārīšanas katliem pagatavojuši divus spridzekļus, 15.aprīlī novietojuši tos līdzās Bostonas maratona finiša līnijai un detonējuši.

Dažas no sprāgstvielām, kas tika izmantotas uzbrukumos, nākušas no kāda Ņūhempšīras štata pirotehnikas veikala, sacīja kongresmenis.

«Viens no brāļiem, vecākais brālis, devās uz Ņūhempšīras veikalu, un vaicāja pēc viseksplozīvākajiem spridzekļiem - tādiem, lai «sanāktu vislabākais rībiens», sacīja Rupersbergers.

LETA jau ziņoja, ka pie Bostonas maratona finiša līnijas 15.aprīļa pēcpusdienā notika divi sprādzieni, kuros dzīvību zaudēja trīs cilvēki, bet 264 tika ievainoti. ASV izmeklētāji aizdomās par Bostonas teroraktu sarīkošanu tur divus čečenu imigrantus - brāļus Tamerlanu un Džoharu Carnajevus. Tamerlans naktī uz piektdienu zaudēja dzīvību policijas operācijas gaitā. Savukārt Džohars ir aizturēts un šobrīd joprojām ārstējas slimnīcā. Viņam izvirzītas federālās apsūdzības par masu iznīcināšanas ieroču lietošanu. Ja apsūdzības tiks pierādītas tiesā, 19 gadus vecajam čečenu imigrantam var tikt piespriests nāvessods.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu