Atrod sociālā tīkla saturu, kuru Carnajevs mēģināja noslēpt (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Iespējamais Bostonas maratona spridzinātājs Džohars Carnajevs īsi pirms terorakta esot izdzēsis savu profilu sociālajā tīklā «Instagram», taču visi dati no interneta biezokņiem nav pazuduši.

Tiek vēstīts, ka viņam bijis konts ar nosaukumu «jmaister1» un, draugi ārvalstu medijiem atklājuši, ka tas izdzēsts pavisam nesen.

«Instagram» pārstāvis gan esot atteicies atklāt vai komentēt faktu par konta izdzēšanas datumu.

Daļa no viņa sociālā konta satura tomēr bija saglabājusies interneta meklētāja «Google» arhīvos.

Atklājies, ka Carnajevs «Instagram» spiedis «patīk» fotogrāfijām, kas saistītas ar Čečeniju, vienā no tām bijis redzams 2006.gadā nogalinātais čečenu kaujinieks Šamils Basajevs, kas iepriekš īstenoja teroraktus Krievijā.

Tāpat Carnajevs spiedis «patīk» pie fotogrāfijām ar haštegu «Brīva Čečenija», «Džihāds», «Allāhs», «Jēzus» un «Dievs». Fotogrāfijas esot bijušas saistītas ar Čečeniju.

Šis profils gan neesot bijis plaši pazīstams un zinātāji atklājuši, ka viņš to izmantojis, lai komunicētu šaurā bērnības draugu lokā.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu