Eiropas Riteņbraukšanas savienība: jaunā Mežaparka BMX trase ir izaicinoša (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Mežaparka jaunā BMX trase, kur jūnijā risināsies Eiropas BMX čempionāta divi priekšpēdējie posmi, ir izveidota labā kvalitātē un ir izaicinoša sportistiem, secinājis Eiropas Riteņbraukšanas savienības («European Cycling Union», UEC) BMX trašu inspektors Niko van Dartels.

«Trases kvalitāte ir laba, atbilstoša Eiropas standartiem. Tā patiešām ir izaicinoša un sarežģīta trase, jo tramplīni ir augsti. Sportistiem jābūt ļoti meistarīgiem un precīziem, lai trasi izbrauktu. Tās pieveikšana viņiem būs liels pārbaudījums,» viņš pastāstīja.

Speciālists kā būtisku Mežaparka BMX trases priekšrocību salīdzinājumā ar trasēm citās Eiropas valstīs minēja tās atrašanos valsts galvaspilsētā, kas ļauj piesaistīt kuplāku līdzjutēju pulku un ērtāku padara nokļūšanu sacensību norises vietā. Citās Eiropas zemēs BMX trases lielākoties atrodas nelielu ciematu apkārtnē, tāpēc faniem nereti rodas grūtības pabūt pasākuma norises vietā, pastāstīja UEC pārstāvis.

Van Dartels, kurš nesen viesojās Rīgā un pieņēma Mežaparka trasi, tomēr atzina - lai tajā varētu rīkot vēl vērienīgākas sacensības, nepieciešami tehniski pilnveidojumi un uzlabojumi.

«Lai pretendētu uz Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) sertifikātu, trases taisnes ir jāpadara platākas,» uzsvēra eksperts.

Viņš sacīja, ka ir ierosinājis trasē veikt zināmas modifikācijas - vienkāršot vairākus šķēršļus, kas ļautu dalībniekiem vieglāk izbraukt augstos tramplīnus.

Jau šobrīd ir sācies process, lai veiktu tehniskus uzlabojumus Mežaparka trasē un palielinātu tās caurbraucamību. Tas, pēc van Dartela teiktā, vērtējams ļoti pozitīvi.

Mežaparka BMX trasi, kas ir viena no modernākajām BMX trasēm Eiropā, atklāja 2011. gada 13. augustā. Tās tehniskais nodrošinājums un brauktuve, pēc vairāku ārvalstu speciālistu atzinuma, atbilst visaugstākā līmeņa prasībām.

Mežaparka trasē 8. un 9. jūnijā norisināsies Eiropas BMX čempionāta divas priekšpēdējās kārtas, kurās startēs arī divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs.

Pasākuma organizators un sporta kluba «Rīgas Favorīts» prezidents Aigars Ernstsons izteicies, ka čempionāta devītās un desmitās kārtas sacensības savā ziņā būs arī ugunskristības Mežaparka trasei, kas līdz šim tik vērienīgus pasākumus vēl nav piedzīvojusi.

Sacensības Latvijā organizē «Rīgas Favorīts» ar Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) atbalstu. Organizatoru sadarbības partneri ir Rīgas Domes Izglītības un sporta departaments un UEC.

Latvijā Eiropas BMX čempionāta posms notiek jau trešo reizi. Divas reizes tas norisinājies SCO trasē Valmierā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu