LRF cerīgi raugās uz BMX Pasaules kausa posma rīkošanu Latvijā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) vadība cerīgi raugās uz iespēju tuvākajā nākotnē Latvijā organizēt BMX Pasaules kausa posma sacensības.

Šogad Latvijā trešo reizi notiks Eiropas BMX čempionāta posms. Iepriekš divas reizes tas noticis SCO trasē Valmierā, bet 8. un 9. jūnijā to uzņems jaunā Mežaparka trase.

LRF prezidents Igo Japiņš masu medijiem izplatītajā paziņojumā uzsvēris, ka Latvijā BMX sporta attīstība uzņem apgriezienus, jo pēdējo gadu laikā turpina palielināties gan BMX klubu, gan sportistu skaits. Lai veicinātu BMX sporta izaugsmi, valstī ir nepieciešams paplašināt reģionālos riteņbraukšanas centrus.

LRF patlaban strādā pie programmas, kas paredz pilnveidot esošās un būvēt jaunas trases vairākās Latvijas pilsētās, tostarp Tukumā un Liepājā.

«Mūsu uzdevums abās pilsētās ir atjaunot arī šosejas riteņbraukšanas centrus. Turklāt šosejas riteņbraukšanu atjaunosim tradīcijām bagātajā Smiltenē, kur darbojas arī BMX klubs,» uzsvēris LRF vadītājs.

Japiņš uzskata, ka Latvijā būs iespējams sarīkot Pasaules BMX kausa izcīņas posmus, ja Valmierā pie Vidzemes Olimpiskā centra plānotā trase atbildīs Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) prasībām.

«Mēs noteikti varam cerēt, ka tuvākajos gados izdosies noorganizēt pasaules mēroga sacensības. Tas var notikt, ja Valmierā īstenosies plānotās trases projekts, kas atbildīs Pasaules kausa līmeņa sacensību rīkošanai. Trasi ir plānots uzbūvēt līdz 2015. gadam. Pašlaik notiek projekta izstrāde,» piebilst LRF viceprezidents un treneris Olafs Lakučs.

Lai veicinātu BMX attīstību, valstī pašlaik tapšanas stadijā ir vēl citas trases. Vasarā tiks atklāta trase Vecpiebalgā, kā arī rit sarunas par trases būvniecību Ozolniekos.

Lakučs izteicis gandarījumu, ka pašvaldības sniedz atbalstu klubiem, sacensību rīkošanai un trašu būvniecībā. Turklāt ir bijusi iespēja piesaistīt Eiropas Savienības līdzekļus vairākām trasēm, tostarp Rubenē uzbūvētajai trasei, kurā Londonas olimpiskajām spēlēm gatavojās divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs un citi Latvijas BMX elites braucēji.

Latvijā pašlaik darbojas 12 BMX klubi, kas ir par trim klubiem vairāk nekā pirms diviem gadiem. Kopš pērnā gada rudens aktīvo BMX sportistu rindām piepulcējušies pussimts jaunu dalībnieku, un pašlaik dažādās sacensībās piedalās ap 300 sportistiem. Kopumā BMX licences ir izņēmuši pat vairāk kā 300 cilvēku.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu