Jelgavā uzvarējusi pašreizējā mēra Rāviņa pārstāvētā ZZS (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Ieva Lūka/LETA

Pašvaldības vēlēšanās Jelgavā vislielāko balsu skaitu ieguvusi pašreizējā pilsētas domes priekšsēdētāja Andra Rāviņa pārstāvētā Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS), par kuru nobalsojuši 40,1% vēlētāju. ZZS ieguvsi sešas no 15 vietām jaunajā Jelgavas domē, palielinot savu pārstāvniecību pašaldībā salīdzinājumā ar iepriekšējo vēlēšanu rezultātiem.

Pašvaldības jaunajā sasaukumā iekļuvusi arī apvienība «Saskaņas centrs» (SC), kuru atbalstījuši 20,62% balstiesīgo jelgavnieku, nacionālā apvienība «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai/LNNK» (VL-TB/LNNK), par kuru nobalsojuši 10,22% Jelgavas balstiesīgo iedzīvotāju, «Reģionu alianse» (RA) ar 10,17% atbalstu un partija «Vienotība» (V) ar 9,69% atbalstu.

SC jaunajā domē pārstāvēs trīs deputāti, bet VL-TB/LNNK, RA un V katru pa diviem deputātiem.

2009.gada pašvaldību vēlēšanās ZZS Jelgavas pilsētas domē ieguva piecas vietas, SC - četras vietas, pa divām vietām - «Jaunais laiks» un partija «LPP/LC», bet pa vienai vietai - VL-TB/LNNK un «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā».

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu