Treimanis: Arī Latvijas BMX čempionātā konkurences netrūkst

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Photo: R. Oliņš/Apollo

Latvijas BMX riteņbraucējs Edžus Treimanis pirms nedēļas nogalē Mežaparkā gaidāmā Eiropas čempionāta 9. un 10. posma portālam «Apollo» norāda, ka Latvijas čempionātā par vietu trijniekā ir jāpacīnās, jo labākie regulāri brauc finālos arī Eiropas čempionātā.

Pagājušajā gadā Edžus kļuva par Eiropas čempionu, bet šosezon cīņā par kontinenta zelta medaļām iesaistījās olimpiskais čempions Māris Štrombergs, atbīdot Treimani uz otro vietu kopvērtējumā.

«Māris sezonu jau bija iesācis Amerikā un uz pirmajiem posmiem atbrauca, esot galvas tiesu pārāks par visiem. Francijā viņš visu uzvarēja pārliecinoši un likās, ka nebūs cerību, bet tagad spēki nedaudz izlīdzinās. Tomēr viņa sākumā iekrātais pārsvars vairs neļauj reāli domāt par uzvaru kopvērtējumā,» saka Treimanis.

Vai Štrombergs atkal nav atbīdījis pārējos ēnā un vai netrūkst uzmanības? «Nē, uzmanības man noteikti netrūkst, jo man labāk patīk, ja mani uz ielas neatpazīst,» smejas Edžus. «Māris piesaista uzmanību un veiksmīgi tiek ar to galā. Viņš ļoti labi nes BMX vārdu gan Latvijā, gan pasaulē. Neesmu pārliecināts, vai es spētu būt tik atvērts.»

Londonas olimpiskajās spēlēs Treimanis iekļuva pusfinālā, tomēr daudziem skatītājiem atmiņā visvairāk palika ar iespaidīgo kritienu, kurš gan jau esot pilnībā aizmirsies. «Arī BMX kontekstā ikdienišķs šis kritiens noteikti nebija, drīzāk vilka uz nopietno pusi. Katrā ziņā sekas varēja būt daudz bēdīgākas, jo nācu lejā uz galvas. Ņemot vērā, ka jau nākamajā dienā varēju pabraukt, tad jāsaka, ka viegli tiku cauri.»

«No rīta pamodos un acis bija galīgi aizpampušas, tādēļ tika uzlikti teipi, kas palīdzēja noņemt pampumu. Arī celis bija riktīgs balons, tomēr ar kompresēm un teipiem izdevās pampumu dabūt nost, un varēju pabraukt,» atceras Edžus.

«Gatavošanās cikls katru gadu ir diezgan līdzīgs, tādēļ neteiktu, ka pēcolimpiskā sezona ir kā jauns sākums, drīzāk jau vienkārši turpinājums,» norāda BMX riteņbraucējs. «Atšķirība bija tikai olimpiskajā gadā, jo tad vasara bija brīva no citām sacensībām. Taču man pat labāk patīk, ka visu laiku ir sacensības, nevis treniņi trīs mēnešu garumā ar uzsvaru uz Olimpiādi.»

Treimanis šogad uzvarējis arī pirmajos divos «SMScredit.lv» Latvijas čempionāta posmos. «Ar ģenerālsponsora piesaistīšanu izdevies sakārtot nedaudz lielākas naudas balvas, kas tikai vairo motivāciju piedalīties Latvijas čempionātā. Turklāt konkurences Latvijā netrūkst, lai tiktu trijniekā ir jāpacīnās, jo labākie brauc finālos arī Eiropas čempionātā. Ja nebūs kādas veselības problēmas, tad domāju, ka šogad piedalīšos visos posmos.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu