Gorkšs: Ar savu labāko sniegumu ceram «iekost» Bosnijai un Hercegovinai (12)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas futbola izlase piektdien gaidāmajā 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra mājas spēlē pret Bosniju un Hercegovinu ir gatava atņemt pretiniekiem punktus, sarunā ar aģentūru LETA izteicās valstsvienības kapteinis un aizsargs Kaspars Gorkšs.

Latvijas izlase maču ar Bosniju un Hercegovinu aizvadīs piektdien plkst.19.30 «Skonto» stadionā. Rīgā plānots ierasties aptuveni 3000 bosniešu līdzjutēju, un biļetes uz šo maču jau ir gandrīz izpārdotas.

«Esam gatavi cīņai un gribam parādīt bosniešiem, ka esam sagatavoti viņiem atņemt punktus,» sacīja Gorkšs. «Domāju, mēs varētu pārsteigt Bosniju ar lielu pašatdevi un agresīvu spēli. Šādi varam noslāpēt viņu vēlmi cīnīties.»

Latvijas izlases kapteinis teica, ka šobrīd komanda vēlas parādīt maksimumu, uz ko ir spējīgi. «Pēdējā laikā mums rezultāti nav diez ko veiksmīgi, arī spēles kvalitāte nav tā labākā. Ar savu labāko sniegumu ceram «iekost» Bosnijai un Hercegovinai, kas ir vieni no grupas favorītiem. Sportā veiksme ir jānopelna, un tas tiek darīts ar smagu darbu. Piekrītu, ka spēles kvalitātes ziņā mēs esam vājāki par vairākām mūsu grupas komandām, taču domāju, ka vairumu pārspējam ar savu cīņas gribu.»

«Kā jau ierasts vasaras spēlēs, kāds spēlētājs valstsvienībā ir mazāk gatavs, kāds vairāk. Taču ar to saskaras visas izlases - arī bosniešiem bijusi gara sezona. Mums kopējā fiziskā sagatavotība ir laba, tāpēc aizbildināties nevaram,» atklāja Gorkšs.

Bosnijas un Hercegovinas sastāvā spēlēs vairāki pasaulē pazīstami futbolisti, piemēram, Anglijas premjerlīgas kluba Mančesteras «City» uzbrucējs Edins Džeko, kurš šosezon guvis 17 vārtus, un Vācijas bundeslīgas kluba «VfB Stuttgart» vārtu guvējs Vedads Ibiševics, kurš pretinieku vārtsargus pārspējis 24 reizes.

«Zinu bosniešu uzbrucēju stiprās un ne tik stiprās puses. Labi vārtu guvēji ir neprognozējami, tāpēc diez vai kādam no viņiem ļaušu sist tikai ar kreiso vai labo kāju,» turpināja Gorkšs. «Man kā aizsargam tas ir liels izaicinājums - spēlēt pret tik augstas klases uzbrucējiem, tādēļ mēģināšu viņus ar kaut ko pārsteigt.»

Gorkšs nepiedalījās pārbaudes cīņā pret Kataru, taču devās laukumā iepriekšējā cīņā pret Turciju. Aizsargs novērtēja jauno izlases spēlētāju devumu, kuri, pēc pirmā puslaika nākot uz maiņu, noteikti pastiprināja izlases rindas.

Kā ziņots, divas reizes savā otrajā mačā valstsvienībā izcēlās 18 gadus vecais Valērijs Šabala.

«Jaunie spēlētāji izmainīja cīņas pret Turciju ritējumu. Taču tas, lai viņi varētu kļūt par pilnvērtīgiem izlases spēlētajiem, ir atkarīgs vien no pašiem spēlētājiem. Viņiem ir visas iespējas to tuvākajā laikā panākt - ja progress turpināsies, drīzumā Latvijai būs labi futbolisti,» teica Gorkšs.

2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra G grupas kopvērtējumā pēc piecām kārtām pirmo vietu ar 13 punktiem ieņem Bosnija un Hercegovina, Grieķijas kontā ir desmit punkti, bet trešie ar astoņiem punktiem ir slovāki. Lietuvas izlase tikmēr iekrājusi piecus punktus, Latvijas vienības kontā ir četri punkti, bet pie viena punkta tikusi Lihtenšteina.

Latvijas futbola izlases kandidātu saraksts 2014. gada Pasaules kausa izcīņas kvalifikācijas turnīra spēlei pret Bosniju un Hercegovinu:

vārtsargi - Andris Vaņins («Sion», Šveice), Pāvels Doroševs («Liepājas metalurgs»), Germans Māliņš (Borisovas BATE, Baltkrievija);

aizsargi - Kaspars Gorkšs («Reading», Anglija), Deniss Ivanovs («Baku», Azerbaidžāna), Vitālijs Smirnovs («Ventspils»), Nauris Bulvītis (Jūrmalas «Spartaks»), Oskars Kļava (Baku AZAL, Azerbaidžāna), Pāvels Mihadjuks (Rīgas «Daugava»), Vitālijs Maksimenko (Jovilas «Town», Anglija), Vladislavs Gabovs («Skonto»);

pussargi - Aleksejs Višņakovs (Kaļiņingradas «Baltika», Krievija), Oļegs Laizāns (Krasnojarskas «Jeņisej», Krievija), Alans Sineļņikovs («Skonto»), Artis Lazdiņš (Glivices «Piast», Polija), Jurijs Žigajevs («Ventspils»), Aleksandrs Fertovs («Skonto»), Vladimirs Kamešs (Permas «Amkar», Krievija);

uzbrucēji - Artjoms Rudņevs (Hamburgas SV, Vācija), Māris Verpakovskis («Ergotelis», Grieķija), Edgars Gauračs (Maskavas «Torpedo», Krievija), Valērijs Šabala («Skonto»).

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu