Caurbraucot 48 ASV štatus, «VW Passat» uzstāda Ginesa rekordu degvielas ekonomijā (28)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Volkswagen» Čatanugas ražotnē (Tenesī štats) būvētais «Volkswagen Passat TDI»16 dienās nobrauca 13 071 kilometru ar rekordzemu degvielas patēriņu. Šo braucienu uzraudzīja arī Pasaules Ginesa rekordu organizācijas pārstāvji. Klasiskajā degvielas patēriņa testa braucienā tiek caurbraukti visi ASV štati, izņemot Aļasku un Havaju salas.

Braucēju komanda blogera Veina Gerdesa (Wayne Gerdes) un inženiera Boba Vingera (Bob Winger) sastāvā sasniedza vien 3,02 l/100 km degvielas patēriņu. «Mēs jutām, ka mums ar sērijveidā ražoto «Passat TDI» ir labas izredzes pārspēt esošo rekordu,» teica Gerdess. «Bet pārspēt to ar vidējo patēriņu 3,02 l/100 km ir tiešām iespaidīgi, tas parāda «Volkswagen TDI» automobiļu potenciālu. Var redzēt, cik ļoti degvielas patēriņš ir atkarīgs no autovadītāja». Iepriekšējais pasaules rekords bija 3,5 l/100 km.

Apvienojumā ar sešpakāpju manuālo transmisiju «Volkswagen» modernais TDI dzinējs ar turbokompresoru un degvielas tiešās iesmidzināšanas sistēmu uz automaģistrāles patērē 5,5 l degvielas uz 100 km.

Komentāri (28)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu