Gruzija Latvijā ienāk ar sauli un dzīvesprieku audeklā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gia Gugušvili – gleznotājs, Tbilisi Mākslas akadēmijas profesors, neuzskata sevi par kādas konkrētas glezniecības skolas pārstāvi, paļaujas uz skatītāju kā savu darbu līdzradītāju un radošā procesa līdzautoru.

Galerijā ISTABA divu spilgtu gruzīnu mākslinieku personālizstāde.

15.07. izstādes atklāšana 18.00

Gugušvili audekli pārstāv Gruziju starptautiskos mākslas simpozijos un izstādēs. Mākslinieka darbi izstādīti Gruzijā, Azerbaidžānā, Vācijā, Austrijā, Francijā, Krievijā, Amerikā un Šveicē, kā arī atrodas Gruzijas Nacionālajā galerijā Tbilisi un privātkolecijās daudzviet pasaulē.

Iago Dekanozišvili savos darbos atjaunojis XII gadsimtā zudušo gruzīnu zeltstīgotās emaljas prasmi. Gruzīnu emaljas māksla, kas aizsākusies mūsu ēras IV-XII gadsimtā, atkal dzīvo un nes Gruzijas vārdu pasaulē. Dekanozišvili sakrālie mākslas objekti pārstāv unikālo mākslinieku Gruzijas muzejos un privātkolekcijās Parīzē, Maskavā, Sanktpēterburgā, Kopenhāgenā, Ķelnē, Vašingtonā, Losandželosā, Ņujorkā un Rīgā.

Izstāde galerijā ISTABA atvērta līdz 7. septembrim.

Tuvāka informācija par māksliniekiem: «giagugushvili.com»; «iagodekanozi.com».

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu