Pirmajā nedēļā VISC saņēmis 79 apelācijas par centralizēto eksāmenu rezultātiem (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:Evija Trifanova/LETA

No 5. līdz 12.jūlijam Valsts izglītības satura centrs (VISC) ir saņēmis 64 personu apelācijas ar lūgumu pārskatīt 79 centralizētajos eksāmenos saņemtos vērtējumus, aģentūru LETA informēja VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

Vislielākais apelāciju skaits saņemts par obligātajos eksāmenos - latviešu valodā, matemātikā un svešvalodā - saņemto vērtējumu, jo tajos proporcionāli bijis arī vislielākais kārtotāju skaits, skaidro Ilgaža.

Ja skolēnu neapmierina centralizētajā eksāmenā iegūtais vērtējums, mēneša laikā pēc sertifikāta izsniegšanas skolēnam vai viņa likumiskajam pārstāvim ir tiesības rakstīt iesniegumu, kas adresēts VISC, ar lūgumu pārskatīt eksāmenā saņemto vērtējumu. VISC tiks izveidota īpaša apelācijas komisija, kas mēneša laikā pēc iesnieguma saņemšanas izskata to un pārskata vērtējumu eksāmenā, lai pieņemtu lēmumu atstāt esošo vērtējumu vai mainīt to.

Ņemot vērā to, ka pirmajā nedēļa saņemto apelāciju rezultāti jauniešiem ir svarīgi, lai sāktu studijas, VISC tos izskatīs ātrāk, nevis mēneša laikā, sola Ilgaža.

Kā liecinot VISC iepriekšējo gadu pieredze, vislielākais apelāciju skaits tiek saņemts pirmajās divās nedēļās pēc sertifikātu izsniegšanas. Viena persona var iesniegt apelācijas par saņemtajiem rezultātiem vairākos centralizētajos eksāmenos. Pagājušajā vasarā VISC kopumā saņēma 424 apelācijas.

Jau vēstīts, ka vissliktākie vidējie sasniegumi centralizētajos eksāmenos šogad vidusskolēniem bijuši vēsturē un matemātikā. Latvijas un pasaules vēstures eksāmenā skolēnu vidējie sasniegumi ir 37,16%, bet obligātajā centralizētajā eksāmenā matemātikā - 37,26%. Matemātikas eksāmenu šogad nav nokārtojuši 132 skolēni. Savukārt vidējie sasniegumi vislabākie ir franču valodā - 66,12%, vācu valodā - 65,92%, bioloģijā - 65,55%, krievu valodā - 64,17%, ķīmijā - 63,73%.

Savukārt obligātajā centralizētajā eksāmenā latviešu valodā vidējie rezultāti ir 55,71%, bet viens izglītojamais eksāmenu nav nokārtojis. Angļu valodas eksāmenā vidējais skolēnu sniegums ir 54,71%, bet fizikā - 53,78%.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu