Cilvēki palīdz Jaunjelgavas vidusskolā piekautajam bērnam (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ar portāla «Ziedot.lv» starpniecību iedzīvotāji saziedojuši nepieciešamo naudas summu Jaunjelgavā piekautā bērna rehabilitācijas pirmajam gadam.

Kā liecina portālā publiskotā informācija, kopumā palīdzībai cietušajam skolniekam saziedoti 4056 lati.

Saziedotie līdzekļi ļaus turpināt zēna rehabilitāciju un nodrošinās atbalstu viņa ģimenei. Gan zēnam, gan viņa mammai tiks sniegts ilgstošs psiholoģiskais atbalsts - šoka, baiļu un nedrošības pārvarēšanai, psihoemocionālās stabilitātes atgūšanai. Zēns saņems arī logopēda-defektologa palīdzību.

Kā skaidro «Ziedot.lv», viena mēneša maksa par nepieciešamajām konsultācijām veido 80 latus un ceļa izdevumi no dzīvesvietas uz Rīgu un atpakaļ zēnam ar mammu veido vismaz 50 latu. Turklāt šo rehabilitāciju vēlams saņemt ilgstoši vairāku mēnešu garumā.

Zināms, ka ģimenei būs nepieciešami arī līdzekļi juridisko pakalpojumu apmaksai, tomēr to apmērs nav precīzi zināms.

Portāls «Ziedot.lv» sāka līdzekļu vākšanas kampaņu piekautā bērna turpmākai rehabilitācijai 7.jūnijā.

Jau ziņots, ka 22.aprīlī Valsts policijā tika saņemtas ziņas par miesas bojājumu nodarīšanu mazgadīgam Jaunjelgavas vidusskolas 1.klases skolēnam, kuru fiziski iespaidojuši divi nepilngadīgie vecāko klašu audzēkņi.

Lietā veikta pārbaude, tostarp saņemts tiesu medicīnas eksperta atzinums, kurā norādīts, ka cietušajam nodarīti maznozīmīgi miesas bojājumi, kas nav radījuši nopietnus fiziskās veselības traucējumus.

Valsts policija ierosinājusi piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus diviem nepilngadīgajiem, kuri vainojami notikušajā.

Administratīvā pārkāpuma protokols noformēts arī abu nepilngadīgo mātēm par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu, kas paredz brīdinājuma izteikšanu vai naudas sodu līdz simt latiem. Lēmums nosūtīts izskatīšanai atbildīgajām pašvaldību institūcijām.

Policija aicina skolas būt modrām un pievērst uzmanību mācību iestādēs notiekošajam un nevilcināties ziņot policijai, ja tiek pamanītas kādas vardarbības pazīmes.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu