Kuldīgā mutvārdu vēstures pētnieku ekspedīcija (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No 27. līdz 31.jūlijam Latvijas mutvārdu vēstures pētnieki, sadarbībā ar «Kuldīgas novada muzeja» darbiniekiem, dosies ekspedīcijā.

Latvijas Zinātnes padomes finansētā projekta «Etniskā un naratīvā dažādība dzīvesstāstu konstrukcijās Latvijā» ietvaros, mutvārdu vēstures pētnieki intervēs kuldīdzniekus, kuri pārstāv dažādas etniskās grupas. Projekta mērķis ir pētīt kā dzīvesstāstus stāsta dažādu tautību cilvēki, kādas ir stāstījumu atšķirības un līdzības. Savukārt, muzeja darbinieki vāks dzīvesstāstu , kuros atspoguļojās dzīve Kuldīgas vecpilsētā, vecpilsētas vēsture, īpatnības, paražas un tradīcijas, portālam «Apollo» pastāstīja Krista Jansone, Kuldīgas novada muzeja Sabiedrisko attiecību speciāliste.

Uzsākot ekspedīciju mutvārdu vēstures eksperti apmācību seminārā iepazīstinās Kuldīgas novada muzeja darbiniekus ar savu metodiku, lai, produktīvi strādājot, kopīgi varētu pierakstīt pēc iespējas vairāk stāstu.

Projektu «Etniskā un naratīvā dažādība dzīvesstāstu konstrukcijās Latvijā» vada Bristoles Universitātes emeritētā profesore Vieda Šellija (Skultāne), kurai ir liela starptautiskā pieredze šādu pētījumu veikšanā. Ar Latvijas mutvārdu pētniekiem profesore sadarbojas kopš deviņdesmitajiem gadiem, piedaloties starptautisku konferenču organizēšanā, zinātnisko rakstu krājumu redkolēģijās, publikācijās, kā arī lauka pētījumos.

Ekspedīcija Kuldīgā norisinās ar Kuldīgas novada pašvaldības un «Kuldīgas novada muzeja» atbalstu un savāktie dzīvesstāsti kalpos kā unikāla vēstures liecība, kas vēstīs par dzīvi Kuldīgā dažādos laikos, un nākotnē būs par pamatu dažādu zinātnisko darbu izstrādē.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu