Elektroapgādes traucējumi Rīgā saistīti ar negadījumu, kurā ļoti smagi cietis cilvēks (124)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Māris

Elektrības padeves traucējumi, kas šodien tika novēroti Rīgā, saistīti ar kādu negadījumu AS «Latvijas elektriskie tīkli» TEC-1 teritorijā, kura laikā smagi cietis viens darbinieks, vēsta Latvijas Radio.

AS «Latvenergo» komunikāciju direktors Andris Siksnis aģentūrai LETA skaidro, negadījums noticis 110 kilovoltu augstsprieguma apakšstacijā, kas atrodas TEC-1 teritorijā. Pašlaik nav skaidrs, vai negadījums noticis konkrētā darbinieka darbību dēļ vai arī viņš ir bijis negadījuma upuris, to skaidro attiecīgās iestādes.

Siksnis noliedza publiskajā telpā izskanējušo informāciju, ka TEC-1 noticis sprādziens, jo elektrības izlādi, kas rada troksni, nevarot definēt kā sprādzienu.

AS «Latvenergo» Komunikācijas funkciju projektu vadītāja Ilvija Līvmane norāda, ka Rīgas TEC-1 teritorijas apakšstacijā tehnoloģiskā traucējuma laikā vienlaicīgi slēdzās vairāki 110 kilovoltu jaudas slēdži, radot paaugstinātu trokšņu līmeni apkārtnē, kas nav indentificējams kā sprādziens.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Inga Vītola, šorīt ap plkst.10 tika saņemts izsaukums uz Čiekurkalnu, kur aptuveni 40 gadus vecs vīrietis darba laikā guvis elektrotraumu. Vīrietim konstatēti nopietni ķermeņa apdegumi, un viņš smagā stāvoklī nogādāts Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā (RAKUS).

RAKUS pārstāvis Normunds Beļskis informēja, ka vīrietis atrodas reanimācijas nodaļā, viņa stāvoklis ir ļoti smags un apdegumi plaši. Mediķi dara visu iespējamo, lai glābtu viņa dzīvību.

Oficiālu informāciju par nelaimes gadījumu ir saņēmusi arī Valsts Darba inspekcija (VDI), kuras speciālisti devušies uz notikuma vietu, lai ievāktu sākotnējo informāciju un veiktu notikušā izmeklēšanu, aģentūrai LETA pastāstīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs.

Valsts policija saistībā ar smago negadījumu Rīgas TEC-1 teritorijā, sākusi kriminālprocesu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis aģentūrai LETA pastāstīja, ka Ziemeļu iecirknī ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma nodaļas par iespējamu noziegumu pret personas veselību. Kriminālprocesa gaitā noskaidros negadījuma cēloņus un citus apstākļus.

Jau ziņots, ka trešdien posmā no Lielvārdes ielas līdz tirdzniecības centram «Alfa», kā arī uz Krišjāņa Valdemāra ielas tika novēroti elektrības padeves traucējumi, ziņo portāla «Apollo» lasītāji.

AS «Latvenergo» Komunikācijas funkciju projektu vadītāja Ilvija Līvmane informē, ka plkst.11 pilnībā atjaunota elektroenerģijas piegāde Rīgā.

Viņa informēja, ka šodien plkst.10.13 AS «Latvijas elektriskie tīkli» TEC-1 teritorijas augstsprieguma apakšstacijā noticis tehnoloģiskais traucējums, tādēļ Rīgā, Teikas, Čiekurkalna, Mežaparka apkaimē, bija traucēta elektroapgāde.

Atbildīgie dienesti analizē un noskaidro tehnoloģiskā traucējuma iemeslus.

AS «Latvenergo» pateicas visiem valsts un Rīgas operatīvajiem dienestiem, kuri šodien no rīta iesaistījās un palīdzēja koordinēt pilsētas satiksmes darbību Rīgā, reaģējot uz elektroapgādes traucējumu Rīgas TEC-1 teritorijas apakšstacijā.

«Latvenergo» pārstāve Līvmane norāda, ka, pateicoties operatīvai dienestu rīcībai, avārijas atslēgumu izdevās novērst un jau 40 minūšu laikā atjaunot elektroapgādi Čiekurkalna un Teikas apkaimē.

Komentāri (124)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu