«Splendid Palace» 90. jubileju svin ar filmas «Lāčplēsis» restaurētu fragmentu izlasi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicātes foto

25. oktobrī, godinot vēsturisko kinoteātri «Splendid Palace», uz svinīgu tā jubilejas pasākumu tika aicināta virkne latviešu kultūras vides pārstāvju, tostarp visu paaudžu kinocilvēki - aktieri, režisori, kinooperatori un citi, kuru radītie darbi priecējuši un turpina priecēt Latvijas kinoskatītājus.

Starp svētku viesiem bija arī starptautiskās kinoteātru organizācijas «Media Salles» vadītāja Elisabetta Brunella. Viņas vadītās organizācijas misija ir popularizēt un rūpēties par Eiropas kino izdzīvošanu un vēsturisko kinoteātru saglabāšanu strauji pieaugošās kinoindustrijas tehnoloģiju un multipleksu konkurences vidū.

Jubilejas programmā tika demonstrēta latviešu režisora Aleksandra Rusteiķa 1930.gadā uzņemtās filmas «Lāčplēsis» digitāli restaurētās versijas fragmentu izlase (rež. Juris Pakalniņš). Speciāli šim notikumam komponists Emīls Zilberts radījis oriģinālmūzikas skaņdarbu, kas, gluži kā mēmā kino laikā, veidoja filmas skaņu partitūru «Sinfonietta Rīga» (diriģents Normunds Šnē) izpildījumā uz kinoteātra skatuves. Svētku vakaru vadīja aktieris Gundars Āboliņš.

Dita Rietuma

Spēlfilma «Lāčplēsis» ir iekļauta Latvijas kultūras kanonā

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu