Samoilovs/Šmēdiņš sezonu varētu noslēgt pasaules ranga pirmajā vietā (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš 2013. gada Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) sezonu varētu pabeigt ranga galvgalī.

Latvijas duets šosezon izcīnīja 6990 punktus, par 160 punktiem apsteidzot otrajā vietā esošo Brazīlijas duetu Pedru/Brunu, bet trešajā vietā ierindojās itālieši Paolo Nikolai/Daniele Lupo, kuru rēķinā ir 5940 punkti.

Atgādinām, ka pagājušajā nedēļā Samoilovs/Šmēdiņš Sjamenas «Grand Slam» posmā astotdaļfinālā piekāpās Nikolai/Lupo, tomēr zaudējumu astotdaļfinālā piedzīvoja arī Pedru/Brunu, kuri kā vienīgie vēl varēja apsteigt latviešus sezonas kopvērtējumā.

Šajā rangā tiek skaitīti «Grand Slam» un «Open» posmos, kā arī citos starptautiskos turnīros sapelnītie punkti. Šīs sezonas kalendārā vēl gaidāmas vienas «Open» sērijas sacensības DĀR, un tajās savu dalību jau apstiprinājuši Pedru/Brunu, bet Samoilovs/Šmēdiņš neplāno piedalīties. Ja šajā turnīrā brazīlieši finišēs augstāk par devīto vietu, viņi sezonas rangā apsteigs Latvijas duetu.

Par uzvaru vienā no «Open» sacensībām var iegūt 500 punktus, bet 250 punktus iegūst devītās vietas īpašnieki.

Tikmēr citā rangā, kur tiek skaitīti tikai «Grand Slam» un «Open» punkti, Latvijas labākais duets ar 6140 punktiem ieņem otro vietu, par 200 punktiem atpaliekot no līderiem Pedru/Brunu, kuri regulāri piedalās «Open» turnīros.

Aizvadītajā sezonā Samoilovs/Šmēdiņš triumfēja divos Pasaules kausa «Grand Slam» posmos, bet vēl divos posmos spēlēja finālā, bet Eiropas čempionātā ieguva sudraba godalgas.

Ruslans Sorokins un Toms Šmēdiņš pasaules rangā ieņēmuši 27. vietu, bet Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda, kuri kopā vairs nespēlē, ierindojušies 39. vietā.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu