Kasparovs: Daži Latvijas politiķi jau solījuši atbalstīt pilsonības piešķiršanu (120)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievijas šahists un opozīcijas politiķis Garijs Kasparovs jau esot runājis ar atsevišķiem Latvijas lēmējvaras pārstāvjiem, no kuriem saņemti pozitīvi signāli par iespējām piešķirt Latvijas pilsonību.

Kasparovs intervijā Latvijas Televīzijai neatklāja konkrētus politiķu vārdus. «Zinu, ka valdība šobrīd šo jautājumu vērtē, daļai valdošās koalīcijas ir ārkārtīgi pozitīva nostāja pret manu pilsonības pieteikumu,» piebilda Kasparovs.

Pēc šahista domām, ja Latvijas parlaments tomēr neatbalstīs pilsonības piešķiršanu, tas būšot signāls, ka Latvijas politiķi pārlieku raugās Maskavas virzienā.

Taujāts par Latvijas politiķu iespējamu nevēlēšanos bojāt attiecības ar Krieviju, Kasparovs norādīja, ka Latvija ir pierādījusi savu neatkarību: «Lai ko es darītu, tas kaut kādā viedā iesaista arī Putinu un Krieviju. Un es no tā nebaidos. Es ticu, ka Latvija jau ir pierādījusi, ka ir ne vien atguvusi neatkarību, bet arī gatava savu neatkarīgumu apliecināt pasaulei, īpaši Maskavai. Parādīt, ka negrasās sekot agresīvā kaimiņa rekomendācijām vai spiedienam. Mans gadījums ir vēl viena iespēja demonstrēt Latvijas spēju turēties pretim šādam spiedienam, kā arī domāt par savu nākotni ilgtermiņā. Tā ir iespēja ne tikai valdošajai koalīcijai, bet arī citiem parlamenta deputātiem parādīt, ka viņu balss nav vis balstīta uz Maskavas norādēm, bet gan viņu pārliecībā par to, kas ir vēlams valstij. (...) Pirmās atskaņas, kas mani sasniegušas šajā jautājumā, rāda, ka Latvija neļausies Maskavas spiedienam, pat ja šāds spiediens tiks tuvākajās nedēļās izdarīts.»

Kasparovs skaidroja, ka Latvijas pilsonība viņam nepieciešama, lai kandidētu uz Starptautiskās šaha federācijas vadītāja amatu.

No Krievijas pilsonības šahists nevēlas atteikties. «Tur joprojām dzīvo mana māte, man tur ir daudz sakaru. Es joprojām ticu, ka man ir daudz jādara Krievijas labā, jācīnās pret Putina režīmu. Atteikties no Krievijas pases noteikti būtu nepareizais signāls daudziem cilvēkiem, kuri joprojām tic brīvībai un demokrātijai Krievijā,» sacīja Kasparovs.

Kā ziņots, Kasparovs ir vērsies pie vairākām Saeimas frakcijām ar lūgumu viņam piešķirt Latvijas dubultpilsonību par īpašiem nopelniem valsts labā.

Komentāri (120)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu