Desmit deputātu parakstus ierosinājumam piešķirt Kasparovam pilsonību cer savākt tuvākajā laikā (47)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Desmit deputātu parakstus ierosinājumam Krievijas šahistam un opozīcijas politiķim Garijam Kasparovam piešķirt Latvijas pilsonību Kasparova pārstāvji cer savākt tuvākajā laikā.

Artūrs Avotiņš, kurš Kasparova vēstulē frakcijām norādīts kā koordinators, šodien žurnālistiem apliecināja, ka patlaban notiek desmit deputātu parakstu vākšana, piebilstot, ka «process ir tikko sācies». Vienlaikus viņš pauda pārliecību, ka nepieciešamos parakstus izdosies savākt tuvākajā laikā - šonedēļ vai nākamnedēļ.

Taujāts, vai pirms parakstu iesniegšanas Saeimā, nevajadzētu gūt pārliecību par deputātu vairākuma atbalstu šai iecerei, Avotiņš pauda viedokli, ka visi deputāti, kuri domā par Latvijas valsts neatkarību un attīstību, «obligāti balsos» par pilsonības piešķiršu Kasparovam.

Pēc Avotiņa domām, tas ir «principiāls jautājums, kā mēs skatāmies uz Latvijas nākotni».

Saskaņā ar Avotiņa teikto par ierosinājumu piešķirt pilsonību Kasparovam varētu parakstīties deputāti no dažādām frakcijām.

Avotiņš šodien apmeklēja «Vienotības» frakcijas sēdi, tāpat viņš šonedēļ ir ticies ar citu politisko spēku pārstāvjiem.

Kā ziņots, Saeimas Sabiedrības saliedētības komisija šodien slēgtā sēdē nolēma neskatīt Kasparova iesniegumu par Latvijas pilsonības piešķiršanu. Tomēr komisijas priekšsēdētājs Ilmārs Latkovskis (VL-TB/LNNK) prognozēja, ka komisijai pie šī jautājuma vēl būs jāatgriežas.

Komisija šodien nolēma iesniedzējiem atbildēt uz Saeimas Prezidija pāradresēto vēstuli, kas bija sūtīta Saeimas frakcijām. Atbildē tiks norādīts, kādas formalitātes iesniedzējiem ir jāsakārto un kādi dokumenti iesniedzējiem ir jāiesniedz, lai vērstos komisijā ar attiecīgu priekšlikumu.

Jau ziņots, ka Kasparovs vērsies pie vairākām Saeimas frakcijām ar lūgumu viņam piešķirt Latvijas dubultpilsonību par īpašiem nopelniem valsts labā.

Pēc šahista domām, ja Latvijas parlaments tomēr neatbalstīs pilsonības piešķiršanu, tas būšot signāls, ka Latvijas politiķi pārlieku raugās Maskavas virzienā. Kasparovs iepriekš intervijā Latvijas Televīzijai apgalvoja, ka jau esot runājis ar atsevišķiem Latvijas lēmējvaras pārstāvjiem, no kuriem saņemti pozitīvi signāli par iespējām piešķirt Latvijas pilsonību.

Komentāri (47)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu